Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

joi, 25 iulie 2013

Leacuri pentru parul tau



Soare,mare,vant,fixativ,vopsea si parul incepe sa moara putin cate putin.Iata cateva leacuri sigure si naturale!
1.Cantitatile indicate in reteta sunt pentru un par mediu. In cazul in care aveti parul mai lung sau mai scurt, adaugati sau reduceti din cantitati. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii.
2."Formula AS" (nr. 181/95), furnizata de d-na Carmen Luiza Gheorghe din Bucuresti. Sper sa-i fie de folos persoanei in cauza. Reteta magica impotriva caderii parului: "Incepusem sa fiu plesuva ca barbatii la tample si sa fiu de-a dreptul disperata. Dar m-a salvat coafeza mea, care, desi mai in varsta ca mine, avea un par superb. I-am urmat sfaturile si azi, la 63 de ani, am si eu un par des si sanatos. Situatia s-a remediat de fapt imediat. Iata pe scurt tratamentul pe care l-am aplicat si pe care nu a mai fost nevoie sa-l reiau de circa 20 de ani. Se face intr-o sticla cu gatul nu foarte larg un amestec in parti egale de ulei de ricin, gaz si coniac sau rom, sau alcool de 60-70 (care acum se gaseste in alimentare). Inainte de folosire, se agita bine sticla si se obtine o emulsie laptoasa. Amestecul se obtine usor astfel: de la farmacie uleiul de ricin se livreaza in sticlute de 20-25 ml. Se toarna acesta in sticla mare pentru amestec si cu aceeasi sticluta se masoara gazul si alcoolul. Se spala parul dupa cum obisnuieste fiecare, sampon, sapun de casa etc. Dupa ce s-a uscat (e preferabil sa se evite foenul), se inmoaie putina vata in emulsia formata prin agitare, se scurge bine excesul prin presare pe buza flaconului si se freaca bine radacina parului procedand ca la vopsit (dand firele de par deoparte). Daca, in final, parul pieptanat are un aspect gras, unsuros, inseamna ca vata nu a fost bine stoarsa si a imbacsit atat radacina, cat si parul. Se spala din nou si se reia tamponarea. Se va evita spalarea prea frecventa a parului. Eu ma spal la 2 saptamani. Rezultatele sunt spectaculoase. Soacra mea a inceput acest tratament pe la 70 de ani, cand era complet alba. Fiind vaduva, purta mereu o bonetica neagra de bumbac sau lana, pe care o scotea plina de fire de par. Dupa prima aplicare a tratamentului, firele de par au devenit sporadice. Am aplicat acest tratament si sotului meu, care era deja bine plesuv, dar mai tinea la parul pe care-l mai avea, si unui coleg de circa 40 de ani care era disperat ca cheleste. Rezultatele au fost spectaculoase si la ei. S-a oprit caderea parului. Multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa va scriu! As fi fericita sa-i scap de stres pe cei carora le cade parul. Nu te consoleaza deloc proverbul: Parul prost paraseste capul destept".
3. Tratamentul pe care vi-l recomand este simplu, necostisitor si nevatamator corpului. L-am experimentat initial pe mine si l-am recomandat si altor cunoscuti, cu mult succes. Este nevoie de radacini de patrunjel si morcov, care sa aiba diametrul la mijloc de 2 pana la 3 cm, cat se poate de suculente. Se taie mai intai cate o felie de patrunjel din mijloc, si imediat se aplica pe pielea capului cu partea umeda, facand un masaj prin usoara apasare. Se continua masajul cu alte felii de patrunjel, pana se acopera intreaga portiune a pielii capului. Dupa un repaus de 10 minute, se repeta masajul prin apasare usoara cu felii de morcov, pe intreaga portiune a pielii capului, unde parul este cazut. Atentie, feliile taiate se aplica repede pe pielea capului, pentru ca substanta activa sa nu se oxideze in aer. Tratamentul se poate face de doua ori pe zi. Dupa 6-8 sedinte, pe pielea capului va aparea un pufulet, din care o parte va cadea, si dupa 10-15 zile va incepe sa creasca parul. Tratamentul este inventia mea personala, cu care mi-am refacut in intregime parul cazut.
GASCHLER CAROL str. Saulescu nr. 10, Iasi, cod 700010
P.S. La oameni mai in varsta, cu chelie, se recomanda si o solutie de vitamina B5, pentru ungerea pielii capului, dupa un repaus de doua ore de la tratamentul cu felii de patrunjel si morcov.
4. 1. Masca naturala pentru regenerare

Intr-un bol se amesteca:

-o lingura de ulei de ricin,
-un galbenus de ou,
-o lingura de miere de albine,
-o lingura de usturoi pisat si stors

Pentru a obtine o masca mai omogena se amesteca toate ingredientele cu putin sampon. Aceasta solutie se va aplica pe un par bine spalat si se va tine pe cap timp de o jumatate de ora, parul fiind acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Dupa ce timpul s-a scurs, spalati parul cu sampon si clatiti bine. Tratamentul se repeta o data pe saptamana.
tratamente contra caderii parului

2. Reteta pentru intarirea radacinii parului

O reteta mai simpla, dar cu rezultate bune pentru prevenirea caderii parului si intarirea radacinii este urmatoarea: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.
retete contra caderii parului

3. Tratament pentru cresterea parului

Un alt tratament simplu si eficient cu usturoi pentru portunile de piele unde nu mai exista par este acesta:
Se taie un catel de usturoi in doua si cu fiecare jumatate taiata se maseaza energic zona afectata de cate doua ori pe zi, timp de cinci minute. Daca nu va este la indemana sa faceti acest tratament ziua, puteti sa-l aplicati seara si sa-l tineti pe capul infasurat intr-un prosop pana dimineata. In maxim doua saptamani tratamentul trebuie sa dea rezultatele asteptate prin aparitia mai intai a unui puf care pe parcursul tratamentului se va transforma in par.
5.- Se pregateste un decoct din 30 gr radacini maruntite de brusture la 1 litru de
apa. Se fierbe pana scade la jumatate si se freaca zilnic pielea capului.
- Se amesteca pulbere rasnita din coada-soricelului sau pulbere rasnita din
tulpina de in cu ulei de masline. Se freaca zilnic pielea capului cu acest amestec.
- Se aplica pe pielea capului un amestec dintr-o lingura de alcool de 40° si un
galbenus de ou crud. Dupa 40 de minute se clateste parul cu apa calda.
- Se prepara o tinctura de ardei iute (20 gr de pulbere de ardei iute in 100 ml
alcool 40° timp de o saptamana). Se fac frectii cu ea de 2-3 ori/saptamana
masand radacina parului.
- Se amesteca o ceapa rasa pe razatoarea mica cu o lingura de ulei de ricin si 10
ml vitamina A. Zilnic se pun comprese timp de 5 ore. Se spala apoi parul cu apa
calda.
- Se face un amestec din 100 gr urzica, 2 linguri otet in 500 ml apa care se fierb
30 de minute. Se maseaza pielea capului zilnic, timp de o saptamana.
6.Tratamente naturiste pentru par

- contra caderii parului: 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;
- contra caderii parului si a matretii: 500 gr praf de cedru (de la farmacie) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie. Se adauga pe radacini 15 minute, iar apoi se samponeaza. Se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;
- pentru un par mai des si mai lucios: 1 galbenus de ou +1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si nu se usuca cu foehnul. Se repeta de 3 ori pe luna;
- pentru par subtire si deteriorat: balsam+ 2 linguri smantana + 1/2 lingura de ulei de germeni de grau + 1 lingura suc de lamaie.
Se omogenizeaza si se intinde pe parul umed dupa spalare, se acopera cu o casca de baie, se sta 15 min. si apoi se clateste. Se aplica 1 data pe saptamana.

Cresterea frumoasa a parului

- cate un pumn plin de urzici proaspete si frunze proaspete de nuc, mesteacan si soc si o tulpina de rostopasca, se introduc in apa rece si se pun pe foc pina ajung la punctul de fierbere. Repaos: 3 minute. Cu un sapun medicinal si jumatate din cantitatea de lichid obtinuta se spala bine parul, dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate din cantitate este lasata sa actioneze citeva minute asupra parului si a pieiii capului, fara a mai clati o data parul cu apa simpla.

Impotriva caderii parului

Impotriva caderii parului foarte eficienta este tinctura de lavanda. Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.

Alifie cu rostopasca
Amestecati 6 g suc de rostopasca planta, sapun alb si unguent camforat, pana obtineti o alifie omogena. Se spala parul, clatindu-se foarte bine, apoi se realizeaza o infuzie din frunze de rostopasca (1/2 lingurita de planta maruntita, peste care turnati 200 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 8 ore, apoi strecurati). Dupa realizarea infuziei se aplica alifia la radacina firelor de par si se frictioneaza energic. Recomandari naturiste si eficiente pentru cresterea parului.

Tinctura de mesteacan
Se recomanda frectionarea usoara a radacinii parului, cu un amestec de tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, in proportii egale.

Tinctura de urzica
Se frectioneaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute.

Tinctura de usturoi
Se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc)

Ceai de pedicuta
Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.

Intarirea firului de par

Pentru intarirea firului de par, la finalul spalarii, se clateste parul cu o lingurita de tinctura de pedicuta, diluata intr-o cana cu apa calda.
Impachetari cu ulei pentru parul uscat si tocit.
Spalatul cu sampon, uscatul cu feonul, vantul, soarele si praful afecteaza parul, pierzandu-si din stralucire. Impachetarile cu ulei confera parului stralucire. Se aplica uleiul fie cu cateva ore inaintea spalarii, fie pe intreaga durata a noptii, spalandu-l apoi dimineata.
Stralucire deosebita
Este foarte important sa va clatiti foarte bine parul, pentru a elimina toate resturile de sampon sau balsam, caci altfel acestea il vor "imbacsi". Daca puteti, ultima clatire trebuie facuta cu apa rece, caci va conferi o stralucire deosebita parului.
Uscare delicata
Dupa ce v-ati spalat, nu incepeti sa va frecati puternic parul cu prosopul. Apa elimina orice urma de grasime de pe par, ceea ce il face extrem de friabil. Cel mai bine este sa il tamponati usor si apoi sa il infasurati intr-un prosop moale.

Cresterea si regenerarea naturala a parului

Pe langa produsele cu aplicare locala pentru cresterea si regenerarea parului este utila consumarea dejunului Kolath, zilnic.

Reteta este urmatoarea:
- se pun intr-un vas 3 linguri de faina integrala de grau, peste care se pun 5 linguri de apa si se lasa 6 ore (de seara pana dimineata) la fermentat;
- in alt vas se pun 2 linguri de stafide care se acopera cu apa si se lasa peste noapte;
- dimineata se amesteca continutul celor 2 vase, fara sa se arunce apa si se rad peste acest continut 2 mere, se adauga 2 linguri de miere, 2 linguri de nuci pisate si 2 linguri de suc de lamaie, 5-6 migdale rase; se mananca dimineata. Puteti consuma orice cantitate doriti, pastrand aceste proportii.
Parului ii este necesar un tratament deosebit. Aveti nevoie de: 1 capsula de vitamina E, 1 lingurita de miere.

Preparare:
Aceste ingrediente se amesteca cu o cantitate de sampon, dupa care se aplica pe parul umed, si se maseaza usor podoaba capilara, dupa care se clateste foarte bine. Sa nu se foloseasca la clatit apa foarte fierbinte, sa fie la temparatura camerei, este recomandat sa se clateasca la urma varfurile cu apa rece.
Pentru persoanele care prefera cosmetica naturista, se recomanda: ulei de parafina; ulei de ricin; vitamine uleioase A+E+F; 2 galbenusuri proaspete. Toate acestea se amesteca, iar continutul obtinut se aplica pe parul proaspat spalat si sters bine. Se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar.

Niciun comentariu: