Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

miercuri, 31 iulie 2013

Drojdia de bere


Sanatate si frumusete cu drojdie de bere

Sanatate si frumusete cu drojdie de bere

Drojdia este ingredientul de baza in patiserie, lucru pe care il stie toata lumea. Se gaseste usor, la orice magazin, si nu este nici scumpa. Datorita componentelor sale este buna atat pentru revigorarea si detoxifierea organismului, cat si pentru tratarea a numeroase boli. Si nu numai atat. Drojdia de bere are certe calitati cosmetice, redescoperite odata cu revenirea in forta a metodelor naturale de infrumusetare.

Drojdia de bere contine toate gama de vitamine B care ajuta la slabire prin faptul ca participa activ la arderea grasimilor, in special vitamina B5 sau acidul pantotenic. Deficientele grave de vitamine din grupul B pot duce la pierderea poftei de mancare, de aici si mitul conform caruia aceste vitamine stimuleaza apetitul. De fapt, B-urile echilibreaza apetitul, il readuc la normal, ba chiar s-a constatat ca vitamina B5 reduce senzatia de foame la obezi.

Vitamina K, bine reprezentata in compozitia drojdiei de bere, intervine in procesul de coagulare a sangelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de fixare a calciului. Vitamina E mareste rezistenta organismului la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme, in procesul de crestere si in cel de coagulare.

Pentru intarirea sistemului imunitar se recomanda ca patru zile pe luna sa se consume drojdie de bere proaspata cu miere de albine. Intr-o ceasca se pune drojdie de bere cat o nuca, peste care se toarna cantitate egala... mai mult

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 09:42
1 comentariu
Painea, pastele si cartofi, utile in cura de slabire

Painea, pastele si cartofi, utile in cura de slabire

Fata de unele alimentele exista ideea ca sunt contraindicate in curele de slabire. Realitatea este chiar pe dos. De exemplu painea este prima pe lista alimentelor interzise, dar cu toate acestea este foarte utila daca vrei sa slabesti.

Prevention sustine ca painea este una dintre cele mai sanatoase surse de carbohidratii, care sunt esentiali pentru buna activitate cerebrala. In plus drojdia de bere din paine este o pretioasa sursa de vitamine din grupul B. Totul cu o conditie: sa alegi painea si alte produse de panificatie facute din cereale integrale.

Pastele consumate in cantitati rezonabile sunt o solutie foarte buna in perioadele de dieta, cantitatea optima fiind de 150 de grame. Pastele fierte au 70% apa si sunt bogate in carbohidrati care asigura o functionare normala a metabolismului.

Cartofii sunt o sursa foarte buna de zaharuri cu ardere lenta, fibre, vitamine si minerale. Dimensiunea este cea care face diferenta. Un cartof de marime medie, copt sau fiert, este ideal pentru cina.

Branza fermentata este si ea utila in dieta. In medie 100 de branza are doar cinci grame de grasimi, dar pe langa acestea se adauga o cantitate importanta de calciu, 300-400 de miligrame, care este unul dintre mineralele vitale, mai ales in dieta pentru ca intervine in procesul de ardere al grasimilor. mai mult

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 13:16
12 comentarii
Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Drojdia de bere este unul din putinele mijloace de tratament naturiste, care nu s-au transmis din batrani. Calitatile neasteptate ale drojdiei au fost constatate si cercetate in laboratoare abia in secolul XX.

Astazi se stie ca drojdia de bere este un excelent stimulator in evolutia normala a vietii si un mijloc de prevenire a bolilor.

Pentru cei sanatosi

La copii: stimuleaza procesele de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), de dezvoltare psihica si mentala. Copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare se recomanda sa consume drojdie de bere.

La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedica maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.

La adulti: este un sustinator de efort, imbunatateste performantele fizice si intelectuale, este un remediu antistres si diminueaza efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.

La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este medicamntul care prelungerste tineretea biologica, impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.
Sursa: ziare.com

Niciun comentariu: