Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

miercuri, 31 iulie 2013

Drojdia de bere


Sanatate si frumusete cu drojdie de bere

Sanatate si frumusete cu drojdie de bere

Drojdia este ingredientul de baza in patiserie, lucru pe care il stie toata lumea. Se gaseste usor, la orice magazin, si nu este nici scumpa. Datorita componentelor sale este buna atat pentru revigorarea si detoxifierea organismului, cat si pentru tratarea a numeroase boli. Si nu numai atat. Drojdia de bere are certe calitati cosmetice, redescoperite odata cu revenirea in forta a metodelor naturale de infrumusetare.

Drojdia de bere contine toate gama de vitamine B care ajuta la slabire prin faptul ca participa activ la arderea grasimilor, in special vitamina B5 sau acidul pantotenic. Deficientele grave de vitamine din grupul B pot duce la pierderea poftei de mancare, de aici si mitul conform caruia aceste vitamine stimuleaza apetitul. De fapt, B-urile echilibreaza apetitul, il readuc la normal, ba chiar s-a constatat ca vitamina B5 reduce senzatia de foame la obezi.

Vitamina K, bine reprezentata in compozitia drojdiei de bere, intervine in procesul de coagulare a sangelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de fixare a calciului. Vitamina E mareste rezistenta organismului la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme, in procesul de crestere si in cel de coagulare.

Pentru intarirea sistemului imunitar se recomanda ca patru zile pe luna sa se consume drojdie de bere proaspata cu miere de albine. Intr-o ceasca se pune drojdie de bere cat o nuca, peste care se toarna cantitate egala... mai mult

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 09:42
1 comentariu
Painea, pastele si cartofi, utile in cura de slabire

Painea, pastele si cartofi, utile in cura de slabire

Fata de unele alimentele exista ideea ca sunt contraindicate in curele de slabire. Realitatea este chiar pe dos. De exemplu painea este prima pe lista alimentelor interzise, dar cu toate acestea este foarte utila daca vrei sa slabesti.

Prevention sustine ca painea este una dintre cele mai sanatoase surse de carbohidratii, care sunt esentiali pentru buna activitate cerebrala. In plus drojdia de bere din paine este o pretioasa sursa de vitamine din grupul B. Totul cu o conditie: sa alegi painea si alte produse de panificatie facute din cereale integrale.

Pastele consumate in cantitati rezonabile sunt o solutie foarte buna in perioadele de dieta, cantitatea optima fiind de 150 de grame. Pastele fierte au 70% apa si sunt bogate in carbohidrati care asigura o functionare normala a metabolismului.

Cartofii sunt o sursa foarte buna de zaharuri cu ardere lenta, fibre, vitamine si minerale. Dimensiunea este cea care face diferenta. Un cartof de marime medie, copt sau fiert, este ideal pentru cina.

Branza fermentata este si ea utila in dieta. In medie 100 de branza are doar cinci grame de grasimi, dar pe langa acestea se adauga o cantitate importanta de calciu, 300-400 de miligrame, care este unul dintre mineralele vitale, mai ales in dieta pentru ca intervine in procesul de ardere al grasimilor. mai mult

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 13:16
12 comentarii
Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Un panaceu pentru bolnavi si sanatosi: drojdia de bere

Drojdia de bere este unul din putinele mijloace de tratament naturiste, care nu s-au transmis din batrani. Calitatile neasteptate ale drojdiei au fost constatate si cercetate in laboratoare abia in secolul XX.

Astazi se stie ca drojdia de bere este un excelent stimulator in evolutia normala a vietii si un mijloc de prevenire a bolilor.

Pentru cei sanatosi

La copii: stimuleaza procesele de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), de dezvoltare psihica si mentala. Copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare se recomanda sa consume drojdie de bere.

La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedica maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.

La adulti: este un sustinator de efort, imbunatateste performantele fizice si intelectuale, este un remediu antistres si diminueaza efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.

La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este medicamntul care prelungerste tineretea biologica, impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.
Sursa: ziare.com

luni, 29 iulie 2013

Viata si iubire

Daca plangi pentru
Ca Soarele a disparut
Din viata ta,lacrimile
Te vor impiedica sa
Vezi Stelele
         
Rabindranath Tagore

Sucul de sfecla rosie sporeste efectele exercitiilor fizice

Scris de Alec Blenche
Cum ti-ar place sa fii capabil sa lucrezi mai mult si sa depui mai putin efort in cazul exercitiilor fizice pe care le faci si sa obtii aceleasi beneficii? O, si fara a recurge lasucul de sfecla rosie strategiile lui Lance Armstrong? Este posibil, potrivit cercetarilor care au descoperit ca sucul de sfecla rosie poate amplifica performanta atletilor de elita.

Dar chiar pentru cei care nu planuiesc sa participe la Turul Frantei, cercetatorii sugereaza ca sucul de sfecla rosie ar putea de asemenea sa ajute batranii sau pe cei cu afectiuni ale inimii sau plamanilor pentru ca ei sa se bucure de vieti mai active.

In 2009 cercetatorii de la Universitatea din Exeter au descoperit ca sucul de sfecla rosie da putinta oamenilor sa faca exercitii fizice cu 16% mai mult timp, facandu-i pe atleti sa experimenteze efectele lui. Un studiu de monitorizare a sugerat ca bautul sucului de sfecla rosie ar putea ajuta un spectru mai larg de persoane.
Micul studiu, publicat in Jurnalul de Fiziologie Aplicata, a urmarit noua oameni sanatosi ce efectuau exercitii de mica intensitate si a descoperit ca ei utilizau mai putin oxigen in timp ce mergeau pe jos, reducand efectiv efortul mersului pe jos cu 12%. Autorii cred ca pentru persoanele in varsta cu probleme cardiovasculare care absorb mai putin oxigen, sucul de sfecla rosie i-ar putea ajuta sa faca lucruri pe care altfel nu ar fi capabili sa le faca.
Sucul de sfecla rosie largeste vasele sanguine, reducand presiunea sanguina si permitand un flux mai intens al sangelui, dar in acelasi timp reduce cantitatea de oxigen necesitata de muschi pe durata activitatii acestora. Cele doua efecte combinate au un impact semnificativ asupra realizarii sarcinilor fizice, atat asupra celor de joasa intensitate, cat si asupra celor de inalta intensitate.
Studiul a concluzionat ca nivelurile inaltel ale nitratului din sucul de sfecla rosie sunt responsabile de aceste efecte. Nitratul din sucul de sfecla rosie este convertit de bacteriile de pe limba in nitrit care in cele din urma intra in fluxul sanguin si coboara presiunea sanguina. Consumul de vegetale bogate in nitrat precum sfecla rosie, spanacul, laptucile(salata) si alte vegetale cu frunze verzi ar putea contribui la un sistem cardiovascular sanatos.
Sfecla este o buna sursa de fibre, potasiu, mangan, si acid folic dar contine  de asemenea si cantitati importante de vitamina C, zinc, cupru si fier. Insa ce pare sa atraga tot mai mult atentia multor specalisti  in ultima vreme, este continutul ridicat al antioxidantilor polifenoli si betalaine. Este demonstrat clinic ca mai ales sucul de sfecla rosie are efecte uimitoare asupra curatarii sangelui si detoxifierii ficatului.
Cercetarile facute in ultimii 10 ani, au scos la iveala importanta polifenolilor in dieta omului.  Conform Jurnalului American de Nutritie Clinica, polifenolii, ajuta substantial la prevenirea cancerului, a osteoporozei si a bolilor neurodegenerative. Betalaina primeste de asemenea o mai mare atentie in ultima vreme in cadrul comunitatilor stiintifice. Astfel in anul 2001 s-a descoperit ca aceasta este o clasa de antioxidanti gasita in principal in sfecla rosie. Astfel, s-a demonstrat clinic ca,  o doza relativ mica de betalaina (300 ml suc de sfecla),  poate inversa efectele radicalilor liberi  si a stresului oxidativ asupra corpului uman.

Continutul ridicat de fier , recomanda sfecla in special pentru femeile gravide,  de asemnea pentru tratarea si prevenirea anemiei, leucemiei si este benefica dupa transfuzii.

Bogata in fibre, ajuta la curatarea organismului si previne constipatia. Ajuta deasemenea la asimilarea altor alimente datorita continutului ridicat de rubidiu care stimuleaza sucurile gastrice.
Acidul folic ii confera sfeclei proprietati de intinerire a organismului. Acidul folic ajuta la crearea de noi celule iar impreuna cu fierul la crearea de celule rosii. Ajuta de asemnea la producerea amino-acidului metionina care este important in mentinerea sanatatii parului, unghiilor si a pielii. Ajuta de asemnea la producerea hormonului dopamina care previne starea de tristete si simptomele de depresie. Nu uitati ca acidul folic este sensibil la caldura, deci pentru a beneficia de efectele sale, alimentele trebuie consumate crude, neprocesate.
Cum puteti obtine beneficiile sucului de sfecla rosie in cazul exercitiilor fizice pe care le faceti sau doar pentru activitatile zilnice? Puteti cumpara chiar voi sfecla rosie si sa faceti suc din ea. Dar daca nu sunteti dispusi sa faceti asta, puteti gasi suc din sfecla rosie in restaurantele cu hrana vie. In Constanta puteti gasi suc de sfecla rosie numit “Dracula” la Forte Life.
Cvasul este o bautura lacto-fermentata din Rusia, facuta in mod traditional din aluat acrit de paine de secara. Este considerat un tonic pentru digestie, si cunoscut ca antidot pentru mahmureala. Pe langa paine, diferite feluri de cvas sunt facute din sfecla, fructe de padure, zmeura, lamaii, mere, pere, cirese, afine, merisoare de munte. Cand cumparati cvas din sfecla rosie, cautati versiunea raw(cruda), probiotica, organica.

Sfecla si morcovi fermentati



Scris de Alec Blenche
Legumele fermentate sunt deosebit de importante pentru o digestie buna si o flora intestinala sanatoasa, si chiar pot face ca unii nutrienti sa fie mai biodisponibili. Colonul tau, inima, ficatul si pielea vor indragi sfecla si morcovii a caror textura si comestibilitate au fost amplificate prin procesul de fermentare, cu gustul transformat de la dulce la savuros. Atfel ca va prezentam o reteta de sfecla si morcovi fermentati.
Ingredientele pentru un borcan cu gura mare de 1,2 litri:
4 cani de sfecla curatata de coaja si tocata maruntfermentate
2-3 cani de morcovi, maruntiti
1 1/2 cani de apa
1 lingura mare de sare grunjoasa (nu iodata)
1 lingura mare de seminte de chimen
Amestecati laolalta sfecla si morcovii maruntiti intr-un bol.
Pentru a face saramura, combinati o mana de legume maruntite, apa, sare si seminte de chimion intr-un procesor alimentar/blender. Turnati in bol restul legumelor maruntite si amestecati.
Folosind o lingura si chiar cu mainile , presati bine totul intr-un borcan curat, apasand cu pumnul, pe masura ce mai adaugati din amestec. Saramura ar trebui sa acopere complet legumele. Adaugati apa daca este necesar, astfel incat sa existe un strat de lichid peste legume. Puteti rula o frunza de varza si sa o asezati peste amestec, chiar sub capac, pentru a oferi presiune si a pastra legumele sub saramura. Insurubati capacul, dar nu strans, acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati borcanul pe o tava sau un platou pe masa din bucatarie pentru cateva zile la fermentat. Legumele  isi vor extinde volumul pe masura ce fermenteaza, asa ca platoul sau tava vor prelua deversarea. Verificati borcanul in fiecare zi, pentru a va asigura ca legumele sunt cufundate total in saramura, si se produce un miros placut acrisor.
Timpul de fermentare va depinde in mare masura de calitatea legumelor si de temperatura la care este tinut borcanul. Cand simtiti ca legumele sunt marinate pe masura gustului vostru, mutati-le la frigider. Adaugati legumele fermentate la salatele, sau serviti-le la masa ca aperitive.
Nota: Timpul de preparare este de 45 minute plus timpul necesar fermentarii.
Alimentele fermentate sunt absolut necesare pentru a avea un sistem imunitar puternic si o digestie cat mai buna.

Ce spun picioarele tale despre tine


Stim cu totii ca exista persoane care iti pot citi intreaga viata in palma. Dar si despre picioare putem spune ca au multe lucruri de spus despre tine. Picioarele pot indica atat probleme de sanatate, pot vorbi despre personalitatea ta sau despre mostenirea ta culturala.
Jane Sheehan, autoarea cartii “Hai sa ne citim picioarele”, dezvaluie in cartea sa cateva din aceste secrete ascunse in picioarele noastre. Autoarea spune ca atunci cand oamenii sunt in depresie au tendinta de asi pune toata greutatea pe varfurile picioarelor atunci cand merg. Asa ca la acesti oameni vom gasi anumite pete negre pe buricele degetelor de la picioare.
Un alt lucru usor vizibil este sa ne comparam culoarea de pe labele picioarelor cu culoarea pielii de deasupra gleznelor. Daca labele picioarelor au o culoare usor palida fata de pielea de deasupra gleznelor, acest lucru indica circulatie proasta a sangelui si epuizare . Culoarea palida de galben este un semn ca cineva s-a saturat. O batatura pe partea de jos a degetului mic indica faptul ca cineva duce in carca prea multa responsabilitate.
Adevarul este ca atunci cand experimentam sentimente profunde, intreg corpul le scoate la iveala. Suntem obisnuiti de exemplu cu felul in care tensiunea se reflecta in zonapicioarele gatului, capului sau chiar la nivelul stomacului. Dar de multe ori aceste sentimente puternice sunt reprezentate si la nivelul picioarelor. Stiati de exemplu faptul ca atunci cand suntem jenati, degetul mare de la picioare se inroseste?
Jane Sheehan spune ca putem spune multe lucruri despre o persoana doar uitandu-ne la degetele sale.

Degetul mare

Daca este mult mai mare decat celelalte degete esti inteligent si ai o gandire creativa. Gasesti adesea solutii ingenioase pentru a rezolva problemele.  Gasesti mereu un raspuns si poti vedea lucrurile din unghiuri diferite.  Pe de alta parte poti avea probleme cu concentrarea si cateodata nu iti duci proiectele la bun sfarsit.
Daca degetul mare este mai mic acest lucru arata ca esti foarte bun la multi-tasking.  Esti eficeint si iti folosesti sarmul pentru a convinge oamenii de ideile tale.

Al doilea deget

De exemplu, al doilea deget dupa degetul mare, de la piciorul drept arata ce iti doresti in viata. Daca reusesti sa atingi acel lucru, atunci degetul va atinge podoaua. Daca nu atinge podeaua sau daca este o distanta intre acesta si al treilea deget, acest lucru indica faptul ca incerci sa te separi de sentimentele tale.
Daca al doilea deget este mai lung, acest lucru indica calitati de lider. Conducatorii din egiptul antic  aveau degetele acestea lungi. Aceste persoane simt nevoia sa fie la conducere.
Daca degetul al doilea este mai mare decat restul: esti dependent, conservativ si iti tii sentimentele sub control. Te descurci bine in domenii precum medicina sau stiinte.
Cu cat este mai mare degetul al doilea  cu atat mai multe calitati de leader ai .  Esti dinamic si plin de resurse.
Daca al doilea deget este insa mai mic asta nu inseamna ca esti usor de dominat . Aceste persoane pun mult pret pe armonie si nu incearca sa isi impuna parerea.

Al treilea deget

Daca ai un deget al treilea mare esti mai capos , imprevizibil si cu un temperament care se poate declansa in orice moment.
Chinezii asociaza energia, puterea, vointa cu al treilea deget. Daca este mai mare inseamna ca esti incredibil de energetic si plin de resurse mai ales in cadrul muncii tale. Cu cat este mai mare acest deget cu atat vei reusi mai bine in cariera ta.
Esti perfectionist  si poti atinge mari succese prin determinarea si energia ta. Pe de alta parte exista riscul sa te lasi atras prea mult in munca si sa uiti de dragoste , familie si de distractie.
Daca degetul este mic, inseamna ca esti genul care se bucura de placerile vietii. Iti place sa te relaxezi si nu te agiti pentru nimic. Altii te pot acuza ca esti lenes insa tu esti genul care le vei spune ca viata este scurta si ca trebuie sa te bucuri de ea.

Al patrulea deget

Al patrulea deget este legat de relatiile amoroase. Incercati sa vorbiti cu cineva despre o persoana mai mult decat apropiata si veti vedea ca orice discomfort se va manifesta prin scarpinarea involuntara a celui de-al patrulea deget. Nu se stie exact de ce, probabil o strangere instinctiva a tendoanelor.
Daca al patrulea deget este drept si lung inseamna ca familia joaca un rol crucial in viata ta . Esti un foarte bun ascultator , ai un suflet mare  si te afecteaza foarte mult lipsa de armonie din familie. Iti este foarte greu sa nu te amesteci sentimental in treburile altora.
Chinezii ar spune ca esti un suflet bland usor de ranit.
Un deget scurt inseamna ca familia si relatiile sunt mai putin importante pentru tine.

Degetul mic

Daca este foarte mic acest lucru indica o natura copilaroasa jucausa si distractiva.
Te abati de la responsabilitate , te plictisesti cu rapiditate si cauti mereu sa te distrezi. Esti o companie foarte placuta, sociabil si istet insa personalitatea ta “Peter Pan” te poate atrage  in multe probleme, cu totii trebuie sa ne maturizam la un moment dat.
Si daca iti poti misca separat degetul mic fata de celelalte degete, inseamna ca esti impulsiv, aventuros, sarmant si ti place sa flirtezi. Daca nu iti poti misca degetul seperat  atunci esti un om caruia ii place rutina si loialitatea .
Labele picioarelor late
Daca ai labele de la picioare late esti muncitor cu valori familiale puternice si bine inradacinat in comunitate.
Labele picioarelor inguste
Daca ai labele picioarelor inguste esti tacut, timid, genul care nu vrea sa atraga atentia catre el.
Daca ai degetele lungi faci parte din ganditorii lumii. Scriitorii , filozofii si marii conducatori ai lumii au sau aveau degetele lungi.


Felul in care degetele sunt alaturate iti poate indica descendenta
picioare
Nici una din aceste informatii nu se regaseste in manualele de medicina conventionala si multe sunt catalogate ca si “prostii” insa Sheehan a scris doua carti despre asta si tine multe clase despre cum te poti cunoaste mai bine “citindu-ti” picioarele.
“Nu stim nici pe jumatate  cate lucruri se gasesc in pantofii nostrii” spune autoarea. “ In total, avem 26 de oase si 3000 de terminatii nervoase in picioare. Practic sunt mult mai multe lucruri care se intampla acolo jos de care nu stim.”

HIPERBOREENII ŞI SHAMBALLA


O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. Istoria trebuie rescrisă.

BOMBA
În cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea
răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.

HIPERBOREANUL
Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii. Printre mineri încă se mai vorbeşte în şoaptă despre această galerie şi nu sunt puţini cei ai căror taţi sau fraţi mai mari, foşti mineri la Roşia Montana, care au luat parte la consolidările şi săpăturile arheologice din galerie la acea vreme, au dispărut de-acasă şi s-au întors bătuţi după câteva săptămâni. Între timp cei mai mulţi dintre ei au murit datorită bolilor profesionale. Cei patru martori rămaşi în viaţă nici măcar nu mai doresc să-şi amintească. Unul dintre ei, domnul Ion Moiş, fost şef de echipă pe timpurile acelea, după o îndelungă chibzuială, s-a hotărât totuşi să rupă tăcerea.
Iată relatarea faptelor petrecute atunci, aşa cum le-a trăit martorul ocular Ion Moiş:
„Poate că nu trebuia să zic nimic, că doară am jurat la comunişti, dar eu mă trag de fel din Albac, chiar din neamul de moţi al lui Avram Iancu, aşa că nu pot să tac. Uite cum a fost: în iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul şef şi am primit dispoziţie să redeschid, să consolidez şi să electrific vechea galeria 13, rămasă închisă încă de pe vremea austroungarilor, urmând ca după consolidare să vină doi tovarăşi geologi să prospecteze. Galeria era veche, rămasă aşa neexploată încă de pe vremea agatârşilor, care la vremea aceea scoteau din ea şi prelucrau aurul şi argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole înainte să ajungă romanii stăpâni pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le plăcea lor să le spună. E drept că se văd urme de căutare şi din partea romanilor, dar este limpede că ei s-au lămurit foarte repede şi că au abandonat.
Lucrările de consolidare şi electrificare au durat aproape până în vara lui 76 şi am avut nişte probleme cu golirea de apă a unei părţi a galeriei care se inundase. Atât vâlvele din mină cât şi electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor. Tot atunci am găsit şi un os spălat de ape, aşa de mare, cum nu ne mai fusese dat să vă niciodată. Nici ortacii mei nu mai văzuseră. După ce l-am arătat directorului minei acesta l-a predat securistului Întreprinderii Miniere de Stat Roşia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Că unde era osul când l-am găsit? Că în ce poziţie? Că cine a mai fost cu noi în mină? Că cine mai ştie de existenţa lui? Câţi am intrat şi câţi am ieşit din şut în ziua aia? Mă rog, tot felul de întrebări aiuritoare ca să ne sperie şi să ne facă să tăcem. Am tăcut cu toţii evident iar după ce ne-a pus să semnăm declaraţiile, ne-au trimis înapoi în galerie. Acasă n-am suflat o vorbă. Mi-era frică pentru ai mei. 

Atunci când treaba noastră a fost terminată au intrat în mină doi oameni de la Bucureşti din care unul sigur era geolog. Ce au lucrat ei acolo nu ştiu, dar aşaaa... ca la vreo săptămână, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tânăr, cu o cicatrice la ochiul stâng, care a zis că e arheolog. La două zile după el au venit o echipă întreagă de civili dar şi câţiva arheologi cu nişte echipamente cam ciudate, împreună cu un echipaj de Miliţie care a blocat accesul la galeria 13 şi a început să ne controleze nouă legitimaţiile la poartă. După încă vreo lună jumate am fost chemaţi din nou, eu şi ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidări şi care deja semnasem declaraţiile, să cărăm sterilul din fundul galeriei 13 şi să-l scoatem cu vagonetele afară din mină. 

Atunci am văzut grozăvia. Arheologii scoseseră la iveală din stâncă un schelet uriaş, cam de 10 metri lungime, care zăcea pe o parte cu picioarele strânse. Osul pe care îl găsisem eu era legat cu o fundă roşie şi de-abia atunci am văzut că era de fapt o vertebră. Mamă da’ ce mai vertebră! Civilii se foiau de colo-colo! Unii îşi notau câte ceva din ce ziceau arheologii, alţii făceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densuşianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare că să-şi vadă ăla cu Densuşianu de treabă, că Densuşianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu' şi cu securitatea. Altul, şi ăsta era arheologu' cel tânăr, că l-am recunoscut după cicatrice, a scăpat una cum că scheletu ăla era de hiperborean şi că ar putea fi chiar strămoşul nostru! „ Nu se poate tavarişce! Ce hiperborean visezi!” - a răcnit la el unul gras în haine de piele şi cu accent rusesc! - „Omul se trage din maimuţă! Unde ai mai pomenit tu maimuţă de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul ăsta pleacă la Moscova!... Ia luaţi-l pă reacţionaru’ ăsta d-aici! Bîstro, bîstro!” Atunci ne-a cuprins groaza pe toţi. Doi gealaţi au sărit pe el, l-au legat şi l-au târât afară din mină. „Ia hai! Strângeţi, împachetaţi în lăzi şi duceţi totul la gară! Şi dacă mai suflă vreunul vreo vorbă v-arunc kaghebeu-n ceafă! ” Tot pe noi a căzut măgăreaţa cu strânsul şi cu căratul. 

S-a făcut dimineaţă când am terminat de împachetat, de cărat şi de urcat lăzile în tren. Dar nici pe noi nu ne-au lăsat să mai mergem acasă. Ne-au suit în două dube fără geamuri şi ne-au dus undeva. Unde?, nu ştiu.... Dar ştiu că am mâncat bătaie vreo săptămână încheiată şi că m-au pus să semnez că n-am văzut şi că nu cunosc nimic, că am un unchi legionar care e bandit şi împuşcă securişti prin munţi şi mi-au zis că dacă suflu vreo vorbă îmi saltă nevasta şi copiii iar pe mine mă bagă în puşcărie. Am semnat şi am tăcut, ce era să fac...!? Nici cu ortacii mei pe care i-am întâlnit din nou la mină nu am mai vorbit despre asta. 

Ceva de bine totuşi mi s-a întâmplat după aceea. La o săptămână după ce m-am întors la mină, unul de-l aveam mereu coadă după mine când intram şi ieşeam din şut, a venit la birt şi s-a aşezat la masa mea. Cinstit să fiu când l-am văzut mi-a îngheţat sângele în vine. „Uite Ioane, - mi-a zis -, şi eu sunt moţ ca şi tine. Şi tot ca şi la tine, neam de neamul meu au fost băieşi la Roşia Montana. Am fost acolo când s-a descoperit scheletul uriaşului. Acum e la Moscova. Eu ca şi tine am fost martor. Ia plicul ăsta şi păstrează-l ca pe ochii din cap. Înăuntru ai poză. Să ştii de la mine că acolo în galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, strămoş de-al nostru. Păstrează poza şi arat-o nepoţilor tăi. Eu nu ştiu dacă scap pentru că am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi ăştia din securitate care nu ne speriem aşa de uşor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu mă cunoşti. Nu ţi-am dat nimic! Ai priceput?” „Da, am priceput!”. S-a ridicat şi a ieşit repede pe uşă. Doar două zile l-am mai văzut cum păşea ca o umbră în urma mea, apoi nu l-am mai văzut niciodată . Dar mai am în schimb poza cu hiperboreanul de la el”.

LESPEDEA
Dar să revenim la lespede...
Ne aflăm în luna aprilie 2012. În urma discuţiilor purtate cu uşile închise la Ministerul Minelor Petrolului şi Geologiei, partea canadiană a opinat ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă de urgenţă. Partea română a fost de acord cu păstrarea secretului însă a insistat să continue cercetările şi să trimită o a doua echipă, de data aceasta de arheologi condusă de un arheolog bătrân cu o cicatrice în colţul ochiului stâng. Timp de trei luni, săpăturile în jurul lespezii s-au derulat în secret, rezultatul fiind decopertarea integrală a lespezii. Nu a durat foarte mult deoarece deasupra lespezii se aflase cu 36 de ani în urmă scheletul uriaşului dac hiperborean, aflat acum la Moscova iar parte din munca cu săpatul rocii şi cu decopertarea o făcuseră arheologii de atunci.
Măsurătorile au scos la iveală faptul că lespedea, perfect şlefuită, avea o lungime de 12 metri, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 3 metri, cântărind cu aproximaţie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decât a fost estimată “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperită la Baalbek, numai aurul conţinut în ea reprezentând cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decât s-ar fi putut obţine prin reciclarea integrală timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Roşia Montană în urma exploatărilor aurifere, şi de 150 de ori mai mult decât tot aurul extras de la suprafaţă şi din toate galeriile de agatârşi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari şi de români la un loc. 

Zona a fost imediat închisă cu gard de sârmă ghimpată şi pusă sub pază militarizată iar săpăturile preliminare pentru forarea unui puţ cu diametrul de 12 metri care să ajungă până la lespede au demarat la începutul lunii mai 2012.
La sfîrşitul lunii iunie, mai precis pe data de 23 ale lunii, lespedea a fost scoasă la suprafaţă, segmentată în 80 de calupuri egale, încărcată în containere şi transportată de urgenţă noaptea, sub escortă militară către o destinaţie necunoscută. Totuşi există unele informaţii din surse demne de încredere, din care rezultă că fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galaţi şi că au deja topite şi transformate în lingouri de aur şi wolfram, dar locul secret unde se află ele depozitate acum încă nu se cunoaşte.

SCRIEREA DACICĂ VECHE 

Faptul că lespedea a dispărut şi nu s-a păstrat nici măcar o fotografie a ei este lesne de înţeles. Un lucrător care a participat la dezmembrarea ei suţine că există totuşi un set de fotografii care au fost făcute de către un bătrân arheolog român de prestigiu, care au fost date spre studiu unui paleolingvist şi care, a atras atunci atenţia autorităţilor că lespedea prezintă o valoare culturală şi istorică inestimabilă pentru poporul român şi pentru întreaga umanitate şi în orice caz incomensurabil mai mare decât valoarea ei economică. Pentru argumentarea afirmaţiei arheologul a prezentat atunci câteva fotografii ale lespezii în care se putea observa că toată suprafaţa ei era acoperită de o scriere în basorelief, de un verde smarald, total necunoscută după spusele paleolingvistului, dar cu probabilitatea cea mai mare de a fi pelasgă, dispusă în trei şiruri paralele care porneau din partea stângă sus şi şerpuia în diagonală încolăcindu-se în spirală în jurul unui cap de lup, şi sfârşind apoi la baza ei, în colţul din dreapta. Se pare că autorităţile române au rămas insensibile la aceste atenţionări şi dovezi şi au dispus tăierea şi topirea lespezii, urmând ca după vânzarea aurului să verse la vistieria Statului contravaloarea procentului de 19,31% negociat cu partea canadiană, conform contractului de exploatare a aurului şi a metalelor rare ale zonei.

SHAMBALLA? „Lucrurile însă au devenit de-a dreptul uluitoare atunci când, - declară de data aceasta reputatul arheolog, al cărui nume din motive de siguranţă personală nu-l putem face public - la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de puţ cu diametrul de 4 metri în interiorul căruia cobora o scară elicoidală ale cărei trepte erau săpate în pereţii puţului, de parcă fuseseră tăiate cu laserul. Din interiorul puţului emana o lumină lăptoasă, violacee. Deşi cei câţiva lucrători, geologi şi arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii şi-au revenit după o vreme din uimire, totuşi înafara paleolingvistului care s-a precpitat ca un apucat pe scări în jos, nimeni nu a mai avut curajul să coboare şi să verifice ceea ce se afla în puţ, iar a doua zi a fost deja prea târziu. Am aşteptat cu toţii ca paleolingvistul să apară, dar el nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Peste noapte, SRI-ul şi armata au acoperit cu scânduri intrarea în puţul care ducea spre interiorul muntelui şi-apoi au turnat ciment şi au sigilat-o. A doua zi au fost închise gura puţului exterior precum şi intrarea în galeria săpată in vremuri imemoriale de către agatârşi. Tot a doua zi, eu, dimpreună cu toţi martorii care au asistat la prelevarea lespezii, a descoperirii puţului din adâncul minei, precum şi cei care au participat la ştergerea urmelor, am fost puşi să semnăm nişte documente care garantau păstrarea Secretului de Stat şi-apoi am plecat cu toţii speriaţi înapoi pe la casele noastre, care-ncotro.” 

La sediile Ministerului Minelor Petrolului şi Geologiei şi al Institutului de Arheologie din Bucureşti, aşa cum de altfel era şi de aşteptat, nimeni nu ştie nimic. Peste toate aceste evenimente s-a aşternut tăcerea. Există unele voci carea firmă că persoane suspuse de la Guvern au muşamalizat toată afacerea şi că bancherii elveţieni îşi freacă mâinile satisfăcuţi. Ultima dată când s-a mai putut discuta cu bătrânul arheologul şi cu lucrătorul martor a fost în după-amiaza zilei de 28 iulie 2012. După această dată aceşti doi martori care s-au expus şi au rupt tăcerea nu au mai putut fi găsiţi la domiciliu. De fapt ei nu au mai putut fi găsiţi nicăieri. Vecinii povestesc ceva despre nişte ridicări cu dubele, cu agenţi mascaţi în miez de noapte, dar nici acest lucru nu este prea sigur.

ÎN ATENŢIA CITITORILOR! Dacă veţi avea vreodată curiozitatea să vă aventuraţi singuri prin pădurile din jurul Sarmisegetuzei Regia, să nu vă miraţi dacă veţi întâlni un om cu o privire luminoasă, violacee, care susţine că a fost în Shamballa şi că ştie un tunel pe sub Sarmisegetuza care duce către minele de aur de la Roşia Montană. Iar dacă începe să vorbească într-o limbă necunoscută, probabil pelasgă, ascultaţi-l cu atenţie, chiar dacă nu înţelegeţi ce spune în acel moment. Va veni o vreme când veţi pricepe.

Spondiloza vindecata cu brusture

Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture
 
 In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine. Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata.
Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand.
Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical. Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului.
Sursa:infoleac.ro

Bhagawad Gita-the divine song of God


 










Efectul PLACEBO si efectul NOCEBO


Efectul PLACEBO si efectul NOCEBO   

Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei! Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţã, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplãri – unele plãcute, altele extrem de neplãcute.   
Multã lume a auzit de efectul PLACEBO. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã cu pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac. Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?    Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine. Tot ceea ce mintea noastrã crede, poate realiza.    
Mult mai puţini au auzit de efectul NOCEBO. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale. De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90%!
Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr.   
IMPORTANT: Se constatã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive (90% fata de 50%).
Aceasta concluzie a fost verificata în mai multe experiente si rezultatele ramân cam la acelasi procent.   
Lucrul acesta trebuie sã ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, orã de orã, unei adevãrate avalanşe de mesaje negative , in primul rând prin presã . Inundaţii, cutremure, avioane prãbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc,bârfe rãutãcioase ale colegilor, accidente de maşinã etc etc.   
Aceste mesaje cu puternicã valoare emoţionalã lucreazã fãrã sã ne dãm seama asupra subconştientului nostru. Iar rezultatul este cã ne merge prost fãrã sã ştim de ce. Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţã mai bunã, ne aşteptãm sã ni se intâmple ce e mai rãu. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intãmplã. Dãm vina pe ursitã, pe destin, pe guvern , pe socri , pe colegi , fãrã sã observãm cã, de fapt, rãul l-am provocat inconstient, noi însine. Cã l-am lãsat sã pãtrundã in mintea noastrã ori de câte ori a vrut, fãrã sã realizãm cã trãim in casã cu un duşman.       
Gata ! Puneţi piciorul in prag !   
Incepând de astãzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi. Evitaţi sã mai urmãriţi jurnalele cu ştiri negative. Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 30 - 40 de canale prin firma de cablu. Urmãriţi emisiunile educative şi cele care sã vã refacã starea optimistã. Muzicã, divertisment, etc.   
Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietã, criticã şi condamnã. Dacã aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rãu, şeful dumneavoastrã, gândiţi-vã foarte serios sã vã cãutaţi un alt loc de muncã. Altfel, rãmânând alãturi de ei, riscaţi sã vã condamnaţi la o viaţã de eşec şi frustrare si poate, sa va îmbolnaviti cu adevarat.   
Asociaţi-vã cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes. Dacã vreţi sã aveţi o viaţã de succes , trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invãţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.   
Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cãrţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmãrind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.   
Pe scurt , folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.    
Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.   

Vã sugerez un mic exerciţiu pe care sã-l faceţi zilnic.

Timp de douã sãptãmâni:
1) nu vã mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastrã, nici faţã de alţii
2) nu mai urmãriţi jurnalele de ştiri la TV
3) nu ascultaţi vãicãrelile celor din preajmã, cereţi-le sã schimbe subiectul.

Dacã aveţi rãbdarea sã faceţi acest exerciţiu, veţi observa cã perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.                                            
Silviu Popa, PhD - Doctor în Ştiinţe.

joi, 25 iulie 2013

Leacuri pentru parul tau



Soare,mare,vant,fixativ,vopsea si parul incepe sa moara putin cate putin.Iata cateva leacuri sigure si naturale!
1.Cantitatile indicate in reteta sunt pentru un par mediu. In cazul in care aveti parul mai lung sau mai scurt, adaugati sau reduceti din cantitati. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii.
2."Formula AS" (nr. 181/95), furnizata de d-na Carmen Luiza Gheorghe din Bucuresti. Sper sa-i fie de folos persoanei in cauza. Reteta magica impotriva caderii parului: "Incepusem sa fiu plesuva ca barbatii la tample si sa fiu de-a dreptul disperata. Dar m-a salvat coafeza mea, care, desi mai in varsta ca mine, avea un par superb. I-am urmat sfaturile si azi, la 63 de ani, am si eu un par des si sanatos. Situatia s-a remediat de fapt imediat. Iata pe scurt tratamentul pe care l-am aplicat si pe care nu a mai fost nevoie sa-l reiau de circa 20 de ani. Se face intr-o sticla cu gatul nu foarte larg un amestec in parti egale de ulei de ricin, gaz si coniac sau rom, sau alcool de 60-70 (care acum se gaseste in alimentare). Inainte de folosire, se agita bine sticla si se obtine o emulsie laptoasa. Amestecul se obtine usor astfel: de la farmacie uleiul de ricin se livreaza in sticlute de 20-25 ml. Se toarna acesta in sticla mare pentru amestec si cu aceeasi sticluta se masoara gazul si alcoolul. Se spala parul dupa cum obisnuieste fiecare, sampon, sapun de casa etc. Dupa ce s-a uscat (e preferabil sa se evite foenul), se inmoaie putina vata in emulsia formata prin agitare, se scurge bine excesul prin presare pe buza flaconului si se freaca bine radacina parului procedand ca la vopsit (dand firele de par deoparte). Daca, in final, parul pieptanat are un aspect gras, unsuros, inseamna ca vata nu a fost bine stoarsa si a imbacsit atat radacina, cat si parul. Se spala din nou si se reia tamponarea. Se va evita spalarea prea frecventa a parului. Eu ma spal la 2 saptamani. Rezultatele sunt spectaculoase. Soacra mea a inceput acest tratament pe la 70 de ani, cand era complet alba. Fiind vaduva, purta mereu o bonetica neagra de bumbac sau lana, pe care o scotea plina de fire de par. Dupa prima aplicare a tratamentului, firele de par au devenit sporadice. Am aplicat acest tratament si sotului meu, care era deja bine plesuv, dar mai tinea la parul pe care-l mai avea, si unui coleg de circa 40 de ani care era disperat ca cheleste. Rezultatele au fost spectaculoase si la ei. S-a oprit caderea parului. Multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa va scriu! As fi fericita sa-i scap de stres pe cei carora le cade parul. Nu te consoleaza deloc proverbul: Parul prost paraseste capul destept".
3. Tratamentul pe care vi-l recomand este simplu, necostisitor si nevatamator corpului. L-am experimentat initial pe mine si l-am recomandat si altor cunoscuti, cu mult succes. Este nevoie de radacini de patrunjel si morcov, care sa aiba diametrul la mijloc de 2 pana la 3 cm, cat se poate de suculente. Se taie mai intai cate o felie de patrunjel din mijloc, si imediat se aplica pe pielea capului cu partea umeda, facand un masaj prin usoara apasare. Se continua masajul cu alte felii de patrunjel, pana se acopera intreaga portiune a pielii capului. Dupa un repaus de 10 minute, se repeta masajul prin apasare usoara cu felii de morcov, pe intreaga portiune a pielii capului, unde parul este cazut. Atentie, feliile taiate se aplica repede pe pielea capului, pentru ca substanta activa sa nu se oxideze in aer. Tratamentul se poate face de doua ori pe zi. Dupa 6-8 sedinte, pe pielea capului va aparea un pufulet, din care o parte va cadea, si dupa 10-15 zile va incepe sa creasca parul. Tratamentul este inventia mea personala, cu care mi-am refacut in intregime parul cazut.
GASCHLER CAROL str. Saulescu nr. 10, Iasi, cod 700010
P.S. La oameni mai in varsta, cu chelie, se recomanda si o solutie de vitamina B5, pentru ungerea pielii capului, dupa un repaus de doua ore de la tratamentul cu felii de patrunjel si morcov.
4. 1. Masca naturala pentru regenerare

Intr-un bol se amesteca:

-o lingura de ulei de ricin,
-un galbenus de ou,
-o lingura de miere de albine,
-o lingura de usturoi pisat si stors

Pentru a obtine o masca mai omogena se amesteca toate ingredientele cu putin sampon. Aceasta solutie se va aplica pe un par bine spalat si se va tine pe cap timp de o jumatate de ora, parul fiind acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Dupa ce timpul s-a scurs, spalati parul cu sampon si clatiti bine. Tratamentul se repeta o data pe saptamana.
tratamente contra caderii parului

2. Reteta pentru intarirea radacinii parului

O reteta mai simpla, dar cu rezultate bune pentru prevenirea caderii parului si intarirea radacinii este urmatoarea: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.
retete contra caderii parului

3. Tratament pentru cresterea parului

Un alt tratament simplu si eficient cu usturoi pentru portunile de piele unde nu mai exista par este acesta:
Se taie un catel de usturoi in doua si cu fiecare jumatate taiata se maseaza energic zona afectata de cate doua ori pe zi, timp de cinci minute. Daca nu va este la indemana sa faceti acest tratament ziua, puteti sa-l aplicati seara si sa-l tineti pe capul infasurat intr-un prosop pana dimineata. In maxim doua saptamani tratamentul trebuie sa dea rezultatele asteptate prin aparitia mai intai a unui puf care pe parcursul tratamentului se va transforma in par.
5.- Se pregateste un decoct din 30 gr radacini maruntite de brusture la 1 litru de
apa. Se fierbe pana scade la jumatate si se freaca zilnic pielea capului.
- Se amesteca pulbere rasnita din coada-soricelului sau pulbere rasnita din
tulpina de in cu ulei de masline. Se freaca zilnic pielea capului cu acest amestec.
- Se aplica pe pielea capului un amestec dintr-o lingura de alcool de 40° si un
galbenus de ou crud. Dupa 40 de minute se clateste parul cu apa calda.
- Se prepara o tinctura de ardei iute (20 gr de pulbere de ardei iute in 100 ml
alcool 40° timp de o saptamana). Se fac frectii cu ea de 2-3 ori/saptamana
masand radacina parului.
- Se amesteca o ceapa rasa pe razatoarea mica cu o lingura de ulei de ricin si 10
ml vitamina A. Zilnic se pun comprese timp de 5 ore. Se spala apoi parul cu apa
calda.
- Se face un amestec din 100 gr urzica, 2 linguri otet in 500 ml apa care se fierb
30 de minute. Se maseaza pielea capului zilnic, timp de o saptamana.
6.Tratamente naturiste pentru par

- contra caderii parului: 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;
- contra caderii parului si a matretii: 500 gr praf de cedru (de la farmacie) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie. Se adauga pe radacini 15 minute, iar apoi se samponeaza. Se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;
- pentru un par mai des si mai lucios: 1 galbenus de ou +1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si nu se usuca cu foehnul. Se repeta de 3 ori pe luna;
- pentru par subtire si deteriorat: balsam+ 2 linguri smantana + 1/2 lingura de ulei de germeni de grau + 1 lingura suc de lamaie.
Se omogenizeaza si se intinde pe parul umed dupa spalare, se acopera cu o casca de baie, se sta 15 min. si apoi se clateste. Se aplica 1 data pe saptamana.

Cresterea frumoasa a parului

- cate un pumn plin de urzici proaspete si frunze proaspete de nuc, mesteacan si soc si o tulpina de rostopasca, se introduc in apa rece si se pun pe foc pina ajung la punctul de fierbere. Repaos: 3 minute. Cu un sapun medicinal si jumatate din cantitatea de lichid obtinuta se spala bine parul, dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate din cantitate este lasata sa actioneze citeva minute asupra parului si a pieiii capului, fara a mai clati o data parul cu apa simpla.

Impotriva caderii parului

Impotriva caderii parului foarte eficienta este tinctura de lavanda. Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.

Alifie cu rostopasca
Amestecati 6 g suc de rostopasca planta, sapun alb si unguent camforat, pana obtineti o alifie omogena. Se spala parul, clatindu-se foarte bine, apoi se realizeaza o infuzie din frunze de rostopasca (1/2 lingurita de planta maruntita, peste care turnati 200 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 8 ore, apoi strecurati). Dupa realizarea infuziei se aplica alifia la radacina firelor de par si se frictioneaza energic. Recomandari naturiste si eficiente pentru cresterea parului.

Tinctura de mesteacan
Se recomanda frectionarea usoara a radacinii parului, cu un amestec de tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, in proportii egale.

Tinctura de urzica
Se frectioneaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute.

Tinctura de usturoi
Se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc)

Ceai de pedicuta
Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.

Intarirea firului de par

Pentru intarirea firului de par, la finalul spalarii, se clateste parul cu o lingurita de tinctura de pedicuta, diluata intr-o cana cu apa calda.
Impachetari cu ulei pentru parul uscat si tocit.
Spalatul cu sampon, uscatul cu feonul, vantul, soarele si praful afecteaza parul, pierzandu-si din stralucire. Impachetarile cu ulei confera parului stralucire. Se aplica uleiul fie cu cateva ore inaintea spalarii, fie pe intreaga durata a noptii, spalandu-l apoi dimineata.
Stralucire deosebita
Este foarte important sa va clatiti foarte bine parul, pentru a elimina toate resturile de sampon sau balsam, caci altfel acestea il vor "imbacsi". Daca puteti, ultima clatire trebuie facuta cu apa rece, caci va conferi o stralucire deosebita parului.
Uscare delicata
Dupa ce v-ati spalat, nu incepeti sa va frecati puternic parul cu prosopul. Apa elimina orice urma de grasime de pe par, ceea ce il face extrem de friabil. Cel mai bine este sa il tamponati usor si apoi sa il infasurati intr-un prosop moale.

Cresterea si regenerarea naturala a parului

Pe langa produsele cu aplicare locala pentru cresterea si regenerarea parului este utila consumarea dejunului Kolath, zilnic.

Reteta este urmatoarea:
- se pun intr-un vas 3 linguri de faina integrala de grau, peste care se pun 5 linguri de apa si se lasa 6 ore (de seara pana dimineata) la fermentat;
- in alt vas se pun 2 linguri de stafide care se acopera cu apa si se lasa peste noapte;
- dimineata se amesteca continutul celor 2 vase, fara sa se arunce apa si se rad peste acest continut 2 mere, se adauga 2 linguri de miere, 2 linguri de nuci pisate si 2 linguri de suc de lamaie, 5-6 migdale rase; se mananca dimineata. Puteti consuma orice cantitate doriti, pastrand aceste proportii.
Parului ii este necesar un tratament deosebit. Aveti nevoie de: 1 capsula de vitamina E, 1 lingurita de miere.

Preparare:
Aceste ingrediente se amesteca cu o cantitate de sampon, dupa care se aplica pe parul umed, si se maseaza usor podoaba capilara, dupa care se clateste foarte bine. Sa nu se foloseasca la clatit apa foarte fierbinte, sa fie la temparatura camerei, este recomandat sa se clateasca la urma varfurile cu apa rece.
Pentru persoanele care prefera cosmetica naturista, se recomanda: ulei de parafina; ulei de ricin; vitamine uleioase A+E+F; 2 galbenusuri proaspete. Toate acestea se amesteca, iar continutul obtinut se aplica pe parul proaspat spalat si sters bine. Se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar.

10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

 

1. Tamaia = darul magic

Unul din darurile pe care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Tamaia era utilizata in acele timpuri drept un remediu universal in prevenirea infectiilor si era apreciata pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice, precizeaza Aron Tabor pehttp://www.beliefnet.com/JesusDaily/Features/10-Medicines-Used-During-Jesus-Times.aspx?b=1&p=11 Istoricul roman si botanistul Pliniu cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, a tusei, dar si pentru regenerarea parului si a pielii si pentru intarirea gingiilor. Pentru a-si astupa si vindeca ranile din scoarta, arborele de Boswellia, originar din Orientul Mijlociu, secreta aceasta rasina speciala.
Esenta de tamaie dispune de o energie yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii si in tratarea bronsitei si a laringitei. In medicina moderna s-au facut unele cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.

2. Smirna = aur pentru sistemul imunitar

Alaturi de tamaie, cei trei magi au adus in dar pruncului Iisus si smirna, ambele considerate a fi obiecte “de lux” si la fel de pretioase ca si aurul. Insa beneficiile smirnei nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi, in epoca moderna. In mod traditional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a imbunatati circulatia, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruatiei, infectii respiratorii, respiratie urat mirositoare, lepra, febra si racelile, gingii slabite etc, insa oamenii de stiinta i-au descoperit si alte beneficii.
Pe langa intarirea sistemului imunitar acestia cred ca smirna stimuleaza productia de celule albe din sange. Smirna este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuala are in vedere efectele pe care le are aceasta in tratarea cancerului si a tumorilor. Stiati ca in 2001, cercetatorii de la Universitatea Rutgers au identificat substantele continute de smirna care omoara celulele canceroase? La fel ca si tamaia, smirna contine 75% seschiterpene care stimuleaza partea creierului care controleaza emotiile. Totodata, ajuta si hipotalamusul, glanda pineala si glanda pituitara. Smirna are si proprietati antifungice, antibacteriale si antiinflamatorii.


3. Usturoiul = planta vitalitatii

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este inzestrat cu virtuti sacre si era plasat ca atare in mormintele faraonilor. Totodata, era obligatoriu ca slavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.
Usturoiul era consumat si in timpurile antice de atletii greci si soldatii romani inainte de a pleca la batalie sau la vreo competitie pentru a le spori vigoarea. Usturoiul era folosit atat ca aliment, cat si ca medicament in timpul vietii lui Iisus.
Usturoiul este intr-adevar miraculos si are proprietati medicinale si vindecatoare remarcabile. Este un antibiotic natural extrem de puternic, dar si un antioxidant pe masura, iar calitatile sale antibacteriale si antivirale au devenit legenda. Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Alabama, Birmingham, o dieta bogata in usturoi poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cel de colon, de san sau de prostate deoarece usturoiul are puterea de a amplifica producerea de suflat de hidrogen. Totodata, ustoroiul este minunat in ceea ce priveste beneficiile cardiovasculare, reducand nivelul de trigliceride si colesterolul total de la 5% pana la 15%.

4. Limba Mielului = Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine

Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine, limba mielului era consumata atat in alimentatie, cat si pentru mentinerea sanatatii in timpurile lui Iisus. In medicina traditionala, limba mielului era utilizata pentru a reduce tusea, febra, durerile menstruae, reumatismul, eczemele. Astazi, se stie ca planta de Limba Mielului contine acizi grasi esentiali precum acid gama-linoleic (in concentratie de 17-20%) ce sunt renumiti pentru efectul lor antiinflamator.
Acidul linolenic este un acid gras omega-6 ce joaca un rol esential in reducerea durerilor articulare, in intarirea imunitatii si a mentinerii sanatatii pielii. Totodata, limba mielului contine o cantitate insemnata de vitamina C (60% din doza zilnica recomandata per 100 g), vitamina A (140% din doza zilnica recomandata), vitamina B3 (niacin), fier (41% din doza zilnica recomandata), calciu, potasiu, cupru, magneziu, zinc.


5. Feniculul = unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta

Feniculul era o planta utilizata in timpurile lui Iisus ca un substitut de sezon pentru piper, fiind totodata cunoscuta pentru efectul sau de crestere a apetitului. In Naturalis Historia a lui Plinius se mentioneaza insa si intrebuintarea medicala a feniculului: se credea ca feniculul are efecte benefice asupra sanatatii ochiului. Cercetarile moderne au aratat insa ca feniculul este o sursa excelenta de vitamina C, acid folic, potasiu si fibre dietare.
Cu doar 27 de calorii per ceasca si zero colesterol, feniculul este unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca anetolul, un fitonutrient antiinflamator ce impiedica transformarea celulelor normale in celule canceroase, se gaseste din belsug in compozitia feniculului. Feniculul este intrebuintat astazi in tratarea flatulentei, a indigestiei, a hipertensiunii, in alaptare si in tratarea sindromului premenstrual, in tratarea congestiei sinusurilor.

6. Rodia = "Super Antioxidantul"

Despre rodie, nu se poate spune decat de bine…. Inca din epoca lui Iisus, rodia era considerata un dar pretios al naturii si folosita ca un remediu in medicina. Radacinile de rodie erau preparate si intrebuintate pentru a elimina parazitii intestinali precum tenia. Florile de rodie serveau in schimb drept remediu pentru afte si dizenterie. Stiinta moderna arata ca rodiile contin o paleta bogata si diversa de substante protective si benefice incluzand fitoestrogeni, polifenoli, tanin elagic, antocianina. Toate aceste substante sunt in mod natural antioxidanti puternici.
Mai mult, cercetatorii au demonstrat ca sucul de rodie are abilitatea uimitoare de a anula ateroscleroza existenta. In plus, un studiu efectuat in Israel arata ca sucul de rodie distruge celulele canceroase, lasandu-le in schimb intact pe cele sanatoase. Semintele de rodie actioneaza precum unei aspirine, prevenind formarea de cheaguri de sange. Rodia contine o cantitate insemnata de antioxidanti (vitamine si enzime raspunzatoare pentru mentinerea in cote normale a colesterolului) si de aceea a fost numita “superantioxidantul”.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Berkeley, au descoperit ca sucul de rodie are o putere antioxidanta de trei ori mai mare decat cea a vinului rosu sau a ceaiului verde, antioxidanti puternic la randul lor.

7. Tarhonul = Mai mult decat un condiment, un medicament excelent

Cu o aroma deosebita ce il recomanda drept un pretios condiment, tarhonul era utilizat in vremurile lui Iisus si ca remediu in medicina traditionala. Se credea ca tarhonul stimuleaza apetitul si este util in tratarea sughitului, a indigestiei si a meteorismului. Ceaiul de tarhon era folosit pentru tratarea insomniilor, iar frunzele de tarhon erau pur si simplu mestecate pentru ameliorarea durerilor de dinti.
Cunoscut ca “rege al plantelor”, tarhonul are proprietati antioxidante si contribuie la stimularea creierului, a sistemului nervos, a sistemului circulator, al sistemului endocrin si digestiv.Conform cercetarilor recente, componentele sale polifenolice contribuie la scaderea nivelului de glucoza din sange.

8. Varza = Peste 87 de remedii

In Naturalis Historia, se arata pehttp://www.beliefnet.com/JesusDaily/Features/10-Medicines-Used-During-Jesus-Times.aspx, Plinius mentiona cel putin 87 de remedii atribuite verzei. Specialistii in medicina ale timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi impotriva durerilor de cap si iti intaresti vederea. De asemenea, consumul de varza cruda era indicat si pentru mentinerea starii generale de sanatate, iar compresele de varza inmuiata in apa calduta erau folosite in tratarea ranilor si a luxatiilor si chiar a diverselor forma de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut in acele timpuri.
Astazi se cunoaste faptul ca varza este un bun antioxidant, continand chiar mai multa vitamina C decat portocalele. Este totodata o sursa bogata de iod, ceea ce ajuta la functionarea optima a creierului si a sistemului nervos, dar si la mentinerea unei bune functionari a glandelor endocrine. Varza contine si vitamina E, calciu, magneziu, potasiu, vitamina B, fibre.


9. Murele = fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti

Murele erau considerate a fi eficiente in bolile gingiilor si ale amigdalelor in epoca lui Iisus, se arata pe acelasi site. In acele timpuri se credea ca murele pot chiar neutraliza efectele veninului de sarpe. Pe de alta parte, Plinius mentiona in Naturalis Historia intrebuintarea extractelor din mugurii de mur in scop diuretic si curativ, iar a frunzelor de mur in tratarea ranilor pielii.
In zilele noastre, cercetatorii ne dezvaluie faptul ca murele se numara printre fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti. Dintre legume, doar spanacul si varza Kale mai prezinta o cantitate similara de antioxidanti. Murele sunt o sursa excelenta de vitamina C (100 g de mure contin 35% din doza zilnica recomandata), au putine calorii, contin fitoestrogen, antocianine, acid elagic, salicil. Prin urmare, au efect de protectie impotriva cancerului (cervical in special), a bolilor psihice si a celor cardiace.

10. Isopul = "Planta Sfanta"

“Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati”, spune David in psalmul 50...
considerat a fi planta purificatoare, isopul era folosit de vechii egipteni in curatarea templelor, iar in timpurile lui Iisus pentru curatarea ritualica a leprosilor. Isopului i se mai spune si “planta sfanta” si este considerata a fi vindecatoare inca din timpurile biblice Atunci cand Iisus a fost rastignit pe cruce, cei din preajma s-au folosit de un lujer de isop pentru a ridica buretele inmuiat in otet menit sa-i “stinga” setea… Totodata, in timpul Pastelui evreiesc, isopul era utilizat spre a picta casele israelitilor. Romanii au folosit si ei aceasta planta pentru a se proteja impotriva ciumei.
Medical vorbind, isopul era folosit mai ales in problemele respiratorii, sub forma de ceai, dar si in tratarea tusei si pe post de decongestionant nazal. Durerile reumatice si cele artritice, febra, dar si ranile si taieturile erau tratate cu aceasta planta. Cercetarile moderne au demonstrat ca, intr-adevar, isopul are proprietati antiseptice, antimicrobiene si astringente. Uleiul esential de isop este folosit in cazul bronsitelor sau al racelilor. Un studiu efectuat in 2003 si condus de Brigham Young University a confirmat ca isopul, in concentratii mici, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.