Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

vineri, 1 octombrie 2010

eric clapton, ronan keating si ...OSHO




Iubirea obisnuita nu face decat sa ceara. Adevarata iubire nu cere nimic, ea doar daruieste. Iubirea comuna este sufocanta, pe cand iubirea autentica hraneste sufletul. Iubirea obisnuita inseamna frustrare, in timp ce iubirea adevarata aduce implinire. Atunci cand iubesti cu adevarat, nu iti directionezi iubirea catre o singura persoana, caci iubirea e neconditionata, ea nu cunoaste limite, ea e doar benefica. Iubirea nu implica grija pentru celalat, ci compasiune si daruire. Ea inseamna respectarea celuilalt si a deciziilor lui. „Iubirea topeste egoul”.
Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale.
Noi suntem ceea ce cunoaştem, ceea ce simţim. A cunoaşte ceva înseamnă a te identifica cu acel ceva. A cunoaşte iubirea înseamnă să iubeşti; a cunoaşte divinitatea înseamnă sa devii divin. Autocunoaşterea înseamnă realizare; cunoaşterea înseamnă să fii.
Iubirea nu se naşte în voi decât dacă deveniţi un cerc perfect: un întreg mulţumindu-se cu sine. Atunci iubiţi tot ceea ce vine spre voi.
Când iubirea există, depinde de tine dacă poţi să o primeşti sau nu. Numai când nu există iubire poate celălalt să o dea sau să o reţină de la tine. Cu iubirea, cu compasiunea, nu există diviziune între divin şi non-divin. Iubirea este divină. Dumnezeu este iubire.
Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ. Ea nu este legata de sex, ci de dhyana - meditaţie. Cu cât pătrundeţi mai mult în tacere, cu atât mai mult vă veţi simţi în armonie cu voi înşivă, cu atât mai mult veţi avea o senzaţie de realizare şi de prezenţă a unei noi expresii a fiinţei voastre. Începeţi să iubiţi. Nu o anumită persoană - acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva - începeţi să iubiţi. Şi această iubire devine pentru voi un mod de viaţă. Ea nu se transformă niciodată în repulsie, pentru că este mai presus de atracţie.-Citate OSHO

Surprinzatoare combinatie nu? Clapton,Keating, Osho! Si totusi este vorba despre iubire pur si simplu asa cum o intelegem noi sau cum ne este dezvaluita de altii. Nu incerc sa dau verdicte sau sa fac supozitii si evaluari dar tare mi-as dori sa sa reinventez cuvinte care sa le asociez IUBIRII. Este imboldul acela tainic, cand simti nevoia sa te descoperi, sa te cercetezi in insasi esenta ta de OM, ca farama de divininate.Si daca DUMNEZEU a zis ca suntem rodul dragostei LUI,ma intreb cum de nu reusim sa gasim acea lumina interioara a iubirii,singura sursa a cea ce ne defineste si ne face sa ne simtim completi?

Niciun comentariu: