Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

joi, 28 octombrie 2010

Fear-Roger Callahan(cum sa-ti invingi fricile)



Terapia Domeniului Gandirii (TFT), un sistem de vindecare cod pentru a naturii.

When applied to problems TFT addresses their fundamental causes, providing information in the form of a healing code, balancing the body's energy system and allowing you to eliminate most negative emotions within minutes and promote the body's own healing ability.
Atunci când sunt aplicate probleme TFT, adresele cauzelor fundamentale ale acestora, furnizarea de informaţii în forma unui cod de vindecare, de echilibrare a sistemului energetic al corpului va permite să eliminati emoţiile cele mai negative în câteva minute şi promoveaza capacitatea de vindecare a organismului propriu.
Specific or individual Codes are elicited through TFT's unique assessment procedures taught in Steps A, B, and C training programs.
Codurile specifice sau individuale sunt obţinute prin proceduri TFT de evaluare unic predate la etapele A, B, C şi programe de formare.

Teoria şi tratament
Callahan teoretizeaza ca atunci când o persoană crede despre o experienţă sau gând ca sunt asociate cu o problemă emoţională, ele sunt tuning la un "câmp gând." El descrie acest domeniu ca fiind "cel mai fundamental concept în sistemul TFT", declarând că "se creează un imaginar, destul de real, care ar putea genera explicatii noţiunilor noastre".
Perturbatiile sunt codificate cu precizie in informaţiile conţinute în domeniul gândirii; fiecare deformare a câmpului gândirii unei persoane este conectat la o problemă deosebită, şi este activată de gândire cu privire la această problemă. Callahan susţine că aceste perturbaţii sunt cauza principală de emoţii negative şi că fiecare perturbare corespunde la un punct de meridian pe corp. În scopul eliminarii supărararii emoţionale, Callahan sustine ca exista o anumita secvenţă precisă de puncte pe meridianul corpului,care trebuie să fie exploatat.
Callahan afirmă că procesul poate scuti o mare varietate de probleme psihologice, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic , depresie , anxietate , dependenţă , şi fobie . O sesiune de tratament tipic durează până la cincisprezece minute, şi nu sunt repetate. Callahan a declarat, de asemenea, că TFT poate trata sau preveni probleme fizice, inclusiv fibrilatie atriala . În 1985, în prima sa carte pe TFT, el a scris că fobii specifice ar putea fi vindecate in mai putin de cinci minute.
toate cele patru abordări ulterioare ale studiului, fiind justificate.



miercuri, 20 octombrie 2010

JOCUL CU ANDRELELE,UNUL PE FATA,UNUL PE DOS...



Iarna vine inevitabil,chiar daca ne mai amagim cu o zi,doua mai caldute.Serile vor fi mai lungi si noi mai tentate sa stam la "gura sobei".Pai nu ar fi pacat sa stam degeaba, mai ales acum cand sunt la mare cautare tricotajele ? Caciulite,sosetute,manusele,pulovarase,fularase,cam de toate,tricotate sa fie, si uite cum esti in tendinte si unde mai pui ca si pe bani mai putini.Care nu sti cum se face si nu ai pe cine intreba,uite aici un pic de ajutor!
BAFTA! SI LA CAT MAI MULTE...OCHIURI!

Punct leneş: toate rîndurile pe faţă.

Punct de jerseu: 1 rînd pe faţă, 1 rînd pe dos.

Punct de elastic: tricotăm 2 ochiuri pe faţă, 2 ochiuri pe dos, pînă la sfîrşitul rîndului. În rîndurile următoare, tricotăm ochiurile aşa cum se prezintă, adică cele pe faţă le lucrăm pe faţă, iar ochiurile pe dos le lucrăm tot pe dos.

Punct semielastic: 1 ochi pe faţă, 1 ochi pe dos. În rîndul următor ochiurile care apar pe faţă le lucrăm pe faţă, iar ochiurile care apar pe dos le lucrăm pe dos. De notat că ochiurile care în rîndul anterior au fost pe faţă vor apărea acum pe dos şi invers.

Punct de orez: rîndul 1: 1 ochi pe faţă, 1 ochi pe dos, pînă la sfîrşitul rîndului. Rîndul 2 şi cele următoare: ochiul pe faţă se lucrează pe dos, cel pe dos se tricotează pe faţă. Variaţiile punctului de orez sunt: punctul de orez lungit şi punctul de orez mare. Descrierea lor este dată la modelul respectiv.

Tricotăm drept: înseamnă că pe această porţiune nu scădem şi nici nu creştem.

Se repetă de la *: repetăm motivul sau felul de a tricota de la prima * pînă la ultima *, pînă la sfîrşitul rîndului sau de atîtea ori de cîte ori ne prescrie îndrumarea din text.

Ridicăm 1 ochi: împungem în ochiul următor prin spatele andrelei, ca şi cum am vrea să tricotăm un ochi pe dos, şi trecem ochiul fără a-l tricota de pe andreaua stîngă pe cea dreaptă. Firul rămîne în faţa sau în dosul andrelei, după indicaţia din text.

Patent: punctul de tricotaj care permite o elasticitate mai mare, de exp. punctul de elastic şi punctul de semielastic.

Un ochi trasat: tricotăm ochiul 1 şi ochiul 2 pe faţă; trecem ochiul 1 peste ochiul 2 obţinînd astfel o scădere.

Punct de tighel: punctul care imită tighelul din croitorie.

Punct de ţesătură: punctul care imită ţesătura obişnuită.

Un jeteu: înfăşurăm firul în jurul andrelei, trecîndu-l din faţă spre spate.

Acoperit: ochiurile care apar pe faţă le lucrăm pe faţă, iar cele care apar pe dos le lucrăm pe dos (în rîndul precedent au apărut invers).

marți, 19 octombrie 2010

RARE GOLDEN PEARL



















On the island of Palawan in south western Philippines, the only living person in the world, who revealed the secret production of a rare form of jewelry and gold pearls. Go to the fragile natural pearls are treated like royal jewelry. Each oyster takes 5 years to produce one such gem, and the slightest jolt could kill it.

SkyDance - On TubeWatcher.tv


SkyDance - On TubeWatcher.tvCLICK HERE!!!!
The Châteaux in France are magnificent and architecturally gratifying. There are several thousand chateaux of historical and architectural significance throughout France. Discover what Chateau means!
On this video you'll find les Chateaux de la Loire as well as some of the more noted national [Royal] and privately owned historical and medieval French châteaux. The Chateau of Chambord is the largest of the Royal Chateaux in the Loire Valley.
Fly with us now, here!O N L Y O N E C L I C K !!!!!!

sâmbătă, 16 octombrie 2010

simple things-HORIA BRENCIU




Asa este, Horia, lucrurile sunt simple!
Simplu este si ca vreau sa-ti scriu tie aici, tie care probabil ca nu vei citi niciodata aceste randuri. Sau poate tocmai de aceea! Am fost alaturi de tine in diminetile de vara de pe malul marii, iti asteptam intrebarile despre cultura generala si chiar reuseam uneori sa-ti dau raspunsul corect, te-am sustinut cand manageriai o afacere despre care habar nu aveai "cu ce se mananca", te-am inteles ce inseamna sa ai o zi de "septembrie-luni". Tonusul tau, spontaneitatea ta, mi-au facut bine atunci cand nu prea ma simteam bine cu mine. Esti prietenul meu de pe "sticla" iar glasul tau imi vorbeste seara, uneori, despre LUCRURI SIMPLE. As vrea sa-ti spun ca astept vesti de la tine, dar ar fi cam fortat, mai bine spun ca astept sa te revad cat mai curand!
Prietena ta necunoscuta,
Mihaela

joi, 14 octombrie 2010

Later, in the night-WICCA, Neopagan religion


Wicca este un sistem spiritual care incurajeaza gandirea libera a fiecarui individ in parte ; o religie politeista, animista si panteista, toleranta, ce nu are pretentia de a fi nici singura cale, nici cea mai buna. Nu veti auzi niciodata un adevarat wiccan care sa sustina ca religia sa se situeaza mai presus decat altele. Wicca este o miscare spirituala neopagana, neunifora. Fiecare individ sau coven e liber sa adapteze ideologia wiccana la propria sa personalitate. Exista cateva puncte comune esentiale, intre cei ce se numesc « wicca » : - Iubirea Vietii - Iubirea si respectul Naturii, cea mai mare grija a unui wiccan fiind prezervarea ei. - Recunoasterea duala a manifestarii divine. - Viata in armonie cu sine si mediul inconjurator. Wicca incurajeaza intelegerea naturii pe care o vede ca manifestare a Divinitatii (natura este Mama Terra animata si incalzita de energiile solare), si ne invata ca suntem responsabili de actiunile noastre. Un wiccan va incerca sa aduca omagiu vietii prin toate manifestarile sale, vizibile sau invizibile, si va vedea Natura ca pe o creatie Divina. Elementele : pamant, apa, aer si foc sunt recunoscute ca fiind la baza oricarei creatii, prin intelegerea acestor elemente obtinand intelegerea esentei naturii si esenta propriei noastre vieti. Atunci, ce este wicca ?…o religie, o filosofie, magie sau mod de viata ? Daca studiem mai aprofundat vom ajunge la concluzia ca este cate putin din toate.

Principiul etic Wicca este foarte simplu, iar singura lege a celor care se numesc "wiccani" este: "Fa ceea ce doresti dar nu fa rau nimanui". Aceasta este legea, ramane insa de vazut ce inseamna "a nu face rau", si fiecare practicant in parte ar trebui sa mediteze asupra acestui subiect inainte de a trece la realizarea oricarui ritual, pentru a evita consecintele nefaste ce le va avea incalcarea acestei legi.
Cele 13 Principii Wicca

1. Un wiccan va intra in armonie cu ritmul natural al fortelor vietii marcate de fazele lunii si va celebra cele patru anotimpuri si cele patru sarbatori.
2. Wiccanii recunosc ca darul ratiunii facut oamenilor, le da totodata acestora o responsabilitate unica in ceea ce priveste mediul inconjurator. Ei incearca sa traiasca in armonie cu natura.
3. Un wiccan va considera impropriu termenul de « supranatural ». Nimic nu poate exista in afara naturii si orice potential este perfect natural.
4. Puterea creatoare a Universului se manifesta prin polaritatea masculin-feminin. Niciuna nu este vazuta ca fiind superioara celeilalte, ele sustinandu-se reciproc.
5. Un wicca va recunoaste existenta lumilor spirituale si interactiunea acestor lumi cu lumea materiala, insa nici o dimensiune nu va fi neglijata in raport cu cealalta.
6. Nu este recunoscuta nici o autoritate ierarhica. Suntem cu totii « scanteie divina » deci suntem egali si avem datoria sa ne respectam reciproc.
7. Se considera ca magia, intelepciunea si credinta sunt trei expresii ale unei aceleiasi cai, manifestate in felul nostru de a vedea lucrurile si in filosofia vietii, cale pe care o numim « pãgânism ».
8. A te mandri cu titlul de « pãgân », « vrajitoare » sau « mag », ca si cu orice alt titlu, nu face din tine ceea ce pretinzi a fi. Nici ereditatea, nici colectia de titluri si grade de initiere nu inlocuiesc calitatea individului. Un mag cauta sa controleze fortele prezente in el si face tot posibilul sa traiasca in intelepciune, in armonie cu natura si fara sa faca rau nimanui.
9. Noi credem in viata si evolutie. Largirea constiintei duce la intelegerea Universului si constientizarea rolului personal pe care il avem in lume.
10. Singura noastra animozitate impotriva crestinismului si a oricarei religii sau filosofii de viata este determinata de pretentia acestora de a fi « singura cale », cautand astfel sa renege libertatea altor practici si credinte.
11. Astazi nu mai suntem amenintati de discutiile despre originile si legitimitatea practicii si traditiilor noastre. Vom lasa deci trecutul trecutului si ne simtim in esenta preocupati de pezentul si viitorul nostru.
12. Nu este recunoscuta existenta unui principiu absolut al raului reprezentat prin entitati ca Satan sau Diavol
13. Credem ca trebuie sa cautam in sânul naturii ceea ce poate contribui la sanatatea noastra si ceea ce ne face sa ne simtim bine.
</

Poate pentru ca este prea tarziu in noapte... Sau poate prea tarziu in mine,in mine cea care, in aceasta lume zbuciumata,grabindu-se spre niciunde,si-ar dori sa stie un descantec ce alunga raul si uratul.Poate este doar de la ploaia ce a umezit o suvita de par si genele rimelate...Ploaie sau lacrimi,cine mai sta sa le deosebeasca
!

miercuri, 13 octombrie 2010

RODUL PAMANTULUI-> Totul pentru sanatate!> > > > Noutati de la John Hopkins



> >
> > Cititi cu rabdare si cu atentie !
> >

> >
> > DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMOTERAPIA
> ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA!) SA
> SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI
> CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.
> > Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!
> >
> > O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum
> > confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce
> s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte
> corect.
> > Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se
> aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest
> tipar actioneaza caun semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul
> pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de
> exemple de semnaturiale hranei integrale.
> O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila irisul si
liniile radiale arata exact ca ochiul uman si, da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguin catre ochi si functia acestora.
> >
> > O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.

> Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.
> > O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.

> > Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani.
> > Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele.
> > Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt
> 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alime tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile.
Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpulu nostru.
.

> > Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii, si arata exact ca aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de profund e asta? Ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei).
> > Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand
cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina.
> > Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.
> > Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.
> > Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.
> > Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor.
> > Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :
> > 1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste
> celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.
> > 2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.
3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.
> > 4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.
5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.
> > 6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro - intestinal, etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, sau plamanii pot fi iremediabil afectate.
> > 7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp,arde, cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe
> > sanatoase .
> > 8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor.. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.
> > 9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor
> > 10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).
> > 11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.
> > CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa,dar in cantitati moderate.
Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.
Alternativa ar fi sarea de mare.
b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus ..Renuntand la lapte si produsele derivate, si la consumul de lapte de soia ,celulele canceroase "mor" de foame.
c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid. Oalimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti,ce dauneaza, in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare, si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius.
e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina. Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilata este acida ,deci evitati-o!
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie, si se creste, astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp ..
13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine.
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel, celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .
> > 14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: *vitamina B9*, continut de taratele de grau, seminte, nuci, *antioxidanti*, *vitamine*, *minerale*,etc.,toate stimuleaza imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi *vitamina E* produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile .
> > NUTRILITE este la acest moment cel mai important producator de suplimente nutritive, atat din punct de vedere al cantitatii, dar mai ales datorita calitatii produselor, integral naturale, obtinute in ferme atestate organic.
> > 15. Cancerul este o boala a mintii, corpului, si spiritului. Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca. Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata!
> > 16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase ...
> > ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic. Dioxina este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului.Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea .A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face.
Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic .
Este vorba,mai ales,de mancarea ce contine grasime.
Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si plasti elibereaza in mancare dioxina,care ajunge,in cele din urma,in celulele noastre. A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina .. Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine ea.
Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica, folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul. S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie. Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata ta !


TUTUROR VIATA IMBELSUGATA SI SANATATE MAXIMA!

luni, 11 octombrie 2010

"Holismul"...duminicii in imagini














„Totul este unul. Unul este indivizibil, de aceea este un intreg continuu...Este complet in fiecare parte a lui precum masa unei sfere compacte.”

O duminica, un Bucuresti, un aparat foto si OCTOMBRIE scapat de incruntarea ploii!

vineri, 8 octombrie 2010

SCORBURA STRABUNILOR








"Extragerea pamantului (lutul) din filoane speciale,dopirea lui, framantarea cu mainile, picioarele, sau cu un ciocan mare de lemn, amestecandu-se cu apa. Aceasta pasta se curata de impuritati, prin taiere in felii subtiri cu o sarma sau o lama metalica.

Obiectul se realizeaza prin asezarea bulgarelui de argila moale pe roata olarului.Mesterul o roteste cu piciorul, cu maiinile modeleaza bucata de lut constituind forma dorita vasului.

Roata e formata din doua parti, unu disc mic sus si unul mai mare in partea de jos, acestea fiind unite printr-un ax vertical. Pe discul de sus se pune bulgarele de pamant, iar discul de jos este miscat de mester, imprimandu-i cu piciorul o miscare circulara.

Modelarea vasului necesita o foarte buna tehnica si o viteza de lucru mare, pentru ca lutul sa nu se usuce.

Dupa ce sunt modelate vasele, se aseaza la uscat cateva zile.

Una din cele mai raspandite tehnici de decorare este cea cu cornul de vita avand in varf o pana de gasca. Cornul este umplut iar culoarea se scurge prin pana de gasca. Avem astfel o penita veritabila. Decorurile fine se obtin folosind gaita un betisor din lemn cu fire de par de porc.

Absolut toate culorile folosite sunt naturale. - Rosul este obtinut dintr-un pamant bogat in oxid de fier (ruseala) Acesta este uscataa,toacat marunt, rasnita si inmuiata in apa. Se obtine astfel un lichid dens care se strecoara printr-o sita. - Negrul se obtine si el dintr-un pamant special, gasit in eroziunile de pamant dupa ploi. - Verdele se obtine prin arderea in cuptor a cuprului. Zgura se cojeste, se piseaza, se macina si apoi se amesteca cu huma. - Albul se obtine din var amestecat cu piatra alba de munte, arsa si pisata. -Galbenul este obtinut din huma de Medgidia , amestecata cu ruseala.

Cromatica vaselor de ceramica pastreaza traditii stravechi. Ceramica rosie din sud-vestul tarii este de provenienta romana, iar galbenul, verdele si albul din diferite centre indica traditii bizantine.

Solutiile plastice adoptate de mesterii din zona Horezu sunt bazate pe repetitie, alternanta si simetrie. In ceea ce priveste gama cromatica centrul Horezu este definit de tricromie: caramiziu, verde si albastru pe fond alb-galbui.

Multimea vaselor produse isi poate gasi o explicatie in obiceiul ca la nunta sau la inmormantare acestea sa fie sparte. Multe vase de ceramica se spargeau si inaintea inceperii postului, pentru ca bucatele mancate sa nu fie puse din greseala intr-un vas vechi si sa se spurce cu mancare de dulce. Oalele de ceramica se adunau in fundul curtii si se spargeau cu ciomagul, fiind apoi inlocuite cu altele noi. Pana si prepeleacul (par cu cateva ramuri in varful carora erau agatate oalele de ceramica cu gura in jos, ca sa se scurga dupa ce au fost spalate) era distrus, pentru a nu spurca noile vase.

Mestesugul olaritului folosea in primul rand in alimentatie, dar ceramica este folosita si in scop decorativ, in constructii sau pentru anumite ritualuri. Locuinta taraneasca cuprinde o varietate de vase de ceramica - oale, ulcioare, cani, strachini, chiupuri, blide, oale pentru tinut laptele, oale enorme in care se pregatea mancarea pentru sarbatorile religioase, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucarii etc.

Vasele smaltuite, bogat ornamentate si frumos colorate se folosesc si in scopuri practice, dar si la decorarea interiorului.

Deosebite sunt obiectele lucrate cu ocazii speciale, cum ar fi marile ulcioarele de nunta intalnite in Oltenia. Acestea folosesc culori vii pe fondul negru al vasului."

In vremurile cand copilaream pe la Palatul Pionierilor(Cotroceni),mi-am bagat manutele in lut si mi-am facut tot felul de figurine care mai de care mai haiose si mai de nenteles chiar si pentru mine.Azi o amintire sugubeata, trezita de stranuturi repetate,ceaiuri si aspirina dar fara mangaierile dulci ale mamei,m-a indemnat sa caut cate ceva despre olarit. Atunci cand te apuci sa experimentezi,sa creezi ceva cu cele doua maini din dotare, inima o ia la goana pe campul bucuriei.Asa ca neavand lut,voi lua andrele si voi lasa creativitatea sa-si spuna cuvantul.

RETETA DE BUNATATE PREPARATA IN VAS DE LUT


Reteta Placinta de pui cu praz si foietaj

praz, telina, morcov, pui fara os (am pus piept), carnati de porc proaspeti, vin alb, unt, ulei de masline, lapte, [smantana si supa], faina, busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat), aluat foietaj, un ou.
*
Mod de preparare

1. Pentru inceput prazul, telina si morcovul se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga si carnita de pui. Cand sunt cat de cat gata se pune si un pahar de vin si unul de apa (supa), faina, sare, piper si busuioc, nitzel lapte si smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul este dens (se amesteca, fireste).
Preparatul poate fi servit si ca atare cu o garnitura sau pastrat la rece
2. Carnaciorii de porc se despielitzeaza si se fac mici chiftelutze care se pun in tigaie cu sau fara ulei, dupa cum doriti si se prajesc.
3. Se taie aluatul ca sa putem capaci vasele in care vom servi "placinta" si batem un ou ca sa ungem marginea vaselor (sau vasului). Eu am folosit castroane de lut individuale dar puteti pune totul intr-un singur vas mai mare. am pus din compozitia de praz si pui. Am adaugat chiftelutele pe deasupra, apoi am pus capacul de aluaat, am uns cu ou si am presarat si nitel susan.
Cand aluatul s-a copt ...e gata!
*
Mod de servire

Se poate servi cu foietajul din dotare sau cum recomanda Jamie cu porumb si piure.
Pofta buna!


culinar.ro

Stiinta vietii (science of life)




Hatha-Yoga
Practica Yoga permite consolidarea structurii fizice interiore si energetice a organismului. Acest lucru are un efect direct asupra mintii, fluxul de energii vitale fiind eliberat astfel încât mintea şi corpul vor radia putere, stabilitate şi blândeţe.
. Yoga permite evacuarea tensiunile legate de stres şi anxietate ducand la cresterea dinamismului si concentrarii mentale. Într-un cadru de concurenţă liberă, practica yoga este bazat pe posturi (asanas), tehnici de respiraţie (pranayama) şi exerciţii pentru control de energie (mudre şi bandhas), precum şi relaxare.
. Asociate cu practica de atenţie, yoga ajută la dezvoltarea gradului de conştientizare, elimina incarcatura emotionala, cultivând un sentiment profund de relaxare şi o receptivitate mai bune.


Hatha represents opposing energies: hot and cold (fire and water, following the same concept as the yin-yang), male and female, positive and negative. Hatha yoga attempts to balance mind and body via physical exercises, or "asanas", controlled breathing, and the calming of the mind through relaxation and meditation. Asanas teach poise, balance & strength and are practiced to improve the body's physical health and clear the mind in preparation for meditation in the pursuit of enlightenment.


The practice of Hatha Yoga is far from difficult. By definition, asanas are nothing more than a series of physical postures that are easy to maintain comfortably. If properly prescribed for one’s specific constitution by a well-trained and experienced teacher, Yogasanas are easy and pleasant to practice. Starting Yoga practice early in your life will drastically reduce your risk of developing even small illnesses, let alone major ones such as cancer, diabetes, hypertension, heart disease so on and so forth. Our bodies, research has proven, readily respond to yogasanas. Put together, yogasanas are simple and easy and take only a few minutes a day to practice. The benefits, however, far exceed the invested efforts


* Hatha Yoga gradually gives the body greater endurance, makes the spine more flexible, normalizes weight and rids it of toxins.



* You will find yourself breathing more easily, gaining energy, your circulation improving and your blood pressure regularizing with Hatha Yoga practice.


* You will also have an easier time coping with stress and, last, but not the least, you will have more pleasant thoughts and lesser negative emotions – in fact, your overall mood will improve with Hatha Yoga practice.


* All said and done, with Hatha Yoga practice, you will achieve vibrant physical and emotional health.

do not forget!







Aici este viata si seva ce ne strabate fiinta!
This is real life from which we drew strength!