Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

marți, 18 martie 2014

9 PASI PENTRU O VIATA ABUNDENTA

Multi suntem ingenuncheati de viata – stresati, presati de timp, obositi, vesnic aflati pe o banda de alergare. Stim ca acesta nu este un mod de a trai, dar nu stim cum sa ne eliberam de sub jugul lui si cum sa facem ca sa traim mai bine si sa avem o viata abundenta.
Exista niste lucruri simple pe care le putem face – lucruri care nu necesita timp sau bani – ci doar o schimbare de atitudine.
 


 
9 pasi pentru o viata abundenta
 
1.      Fiti complet cinstiti cu privire la banii vostri – daca nu sunteti cinstiti, acest lucru implica faptul ca nu exista suficienti bani pentru voi, pentru a avea tot ce va trebuie, fara lipsa de onestitate.
2.      Creati un spatiu gol, astfel incat sa poata curge in el cat mai multe lucruri bune – nu va umpleti viata cu lucruri pe care nu le vreti cu adevarat. Inainte de a cumpara fiecare lucru, intrebati-va daca vi-l doriti. Nu va creati o abundenta de nimicuri, traiti o viata abundenta in care sa cautati lucrurile si experientele care functioneaza pentru voi, in miezul fiintei voastre.
3.      Zeciuiala este adesea asociata cu religia, dar este posibil sa dati zeciuiala si intr-un context non-religios. Acesta pare un aspect foarte important pentru a trai in abundenta – de  fiecare data cand dati bani de voie, implicit, inseamna ca sunteti siguri ca vor veni mai multi – aceasta este o afirmatie pozitiva semnificativa, care are multa putere in spatele sau. Procentul obisnuit este 10% din venitul vostru. Le-am recomandat mai multor oameni sa dea zeciuala, iar acestia mi-au spus ca, atunci cand fac acest lucru – ca prin minune – par sa aiba mai mult. Eu am inceput cu 10%, dar acum am crescut procentul, pentru ca am vazut ca, cu cat dau mai mult, cu atat mi se intoarce mai mult si cu atat duc o viata mai fericita si mai abundenta.
4.      Fiti recunoscatori pentru ceea ce aveti deja – concentrati-va pe binele care exista deja in vietile voastre. Este usor sa va ganditi la ce nu aveti, dar petreceti in fiecare zi putin timp, ca sa va ganditi la ce aveti. Incepeti fiecare zi, gandindu-va la 5 lucruri pentru care sunteti recunoscatori – si spuneti-le cu voce tare.
5.      Resentimentele, gelozia, invidia si lamentarea interfereaza cu fluxul liber al abundentei. Daca sunteti gelosi sau invidiosi pe cineva, aceasta inseamna ca ceea ce au ei nu este disponibil si pentru voi. Daca vi se pare dificil sa renuntati la aceste sentimente, remediile florale Bach va pot ajuta. Incercati remediul „salcie”, pentru a contracara resentimentele si mila fata de sine, sau incercati esenta „stejar vesnic verde”, pentru a combate invidia, gelozia si lacomia.
6.      Iertati-i pe cei care v-au gresit! Iertarea face parte din trairea unei vieti abundente. Daca tineti mania, indiferent cat de justificata ar fi, ea va tine blocati in trecut, in loc sa va duca mai departe, spre un viitor mai bun. Daca va vine greu sa renuntati la sentimentele negative, incercati sa scrieti o scrisoare, in care sa va exprimati toata furia, durerea sufleteasca sau invidia. Scrieti pana cand nu mai aveti ce sa scrieti, apoi ardeti scrisoarea.
7.      Fiti capabili sa primiti de la alte persoane. Sa puteti primi este sanatos, dar multi oameni gasesc ca e dificil. S-ar putea sa aveti nevoie sa practicati actul de a primi. Ganditi-va la placerea pe care o aveti, atunci cand daruiti. Prin faptul ca nu primiti cu generozitate, le negati altor persoane placerea de a darui.
8.      Fiti constienti de faptul ca, in general, „norocul” joaca un rol foarte mic in viata oamenilor. (Daca va puneti nadejdea in noroc, atunci trebuie sa acceptati si posibilitatea ghinionului.) Oamenii care isi pun nadejdea in „noroc”, de multe ori isi petrec viata, asteptand ca aceste lucruri sa se intample. Oamenii care nu cred in noroc, ies afara si fac ca lucrurile sa se intample.
9.      Credeti ca exista suficienti bani in lume, suficienta mancare, iubire etc., pentru a satisface nevoile tuturor oamenilor de a trai in abundenta. Am lasat acest sfat la urma, deoarece acesta poate fi foarte greu de crezut, atunci cand ne confruntam cu razboaiele si cu foametea, in ziare si la televizor, dar mare parte din aceasta furie si nevoie se datoreaza faptului ca oamenii care au, nu cred ca au suficient, intrucat ei substituie banii si hrana in locul tuturor celorlalte forme de abundenta in viata. Faceti ceva pentru a corecta acest dezechilibru si incepeti sa traiti o viata care recunoaste ca exista inechitati si penurie, dar recunoaste si faptul ca le putem corecta, astfel incat toti sa avem ceea ne trebuie.

Niciun comentariu: