Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

duminică, 29 decembrie 2013

Leacuri babesti din traditia irlandeza



Irlandezii sunt cunoscuti pentru faptul ca isi respecta istoria si isi iubesc cultura, iar unele obiceiuri mostenite din strabuni sunt inca transmise din generatie in generatie, dar rareori folosite cu adevarat. Iata cateva din vechile obiceiuri ale poporului irlandez:

Pentru arsuri, irlandezii foloseau fie capete de lumanare, fie cartof crud. Cartofii cruzi sunt folositi si in prezent ca leac babesc pentru arsurile minore.

Iti doresti o imunitate de fier? Se pare ca tot ce ai de facut este sa iti legi menta proaspata in jurul incheieturii. Irlandezii considerau ca menta din jurul mainii ii fereste de probleme stomacale, infectii si boli.

Febra e neplacuta si periculoasa, dar se pare ca pentru irlandezi solutia impotriva acesteia este cat se poate de tentanta: persoana bolnava trebuie asezata pe malul marii, atunci cand vine fluxul. Odata cu refluxul, apa va lua cu sine boala si febra.

Femeile care isi doreau sa fie sigure ca sunt fertile obisnuiau sa lege in jurul incheieturii mainii stangi o bratara care sa contina seminte de macris.

Vrei sa iti purifici sangele? Irlandezii credeau ca solutia ideala pentru asta sta in fiertura de morcovi, care le-ar fi ajutat organismul sa se curete de orice infectie.http://www.culinar.ro/

Niciun comentariu: