Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

vineri, 18 octombrie 2013

Trateaza planeta ca pe fiinta draga



Dragi prieteni,

Ana Paula este o tânără de 31 de ani din Brazilia, care nu voia decât să protesteze pașnic împotiva planurilor Rusiei de a fora în Arctic. Atât ea cât și ceilalți 29 de membri ai echipajului navei Greenpeace ”Arctic Sunrise” se află acum într-o închisoare rusă, fără speranța de a fi eliberați. Împreună, le putem trimite un colac de salvare.

Membrii echipajului Greenpeace ar putea fi condamnați la 15 ani de închisoare, sub falsa acuzație de piraterie. Unii dintre ei sunt ținuți deja în regim de izolare. Ce crimă au comis de fapt? Au plasat o pancartă pe o sondă rusească pentru a protesta împotriva forării la mare adâncime într-una dintre cele mai frumoase și mai fragile zone ale Oceanului Arctic. Guvernele mai multor țări vestice au cerut deja eliberarea lor, dar e nevoie de un protest global masiv pentru a îi salva, iar Ana Paula și Greeenpeace cer acum comunității Avaaz să le sară în ajutor.

Împreună îi putem convinge pe unii dintre cei mai puternici parteneri comerciali și politici ai Rusiei - Brazilia, India, Africa de Sud și Uniunea Europeană - să ceară eliberarea echipajului Arctic 30. Haideți să strângem un milion de semnături pentru a îi elibera pe Ana Paula și pe prietenii ei. Când vom atinge un milion de semnături, Avaaz va proiecta imagini cu chipurile lor în mai multe locuri publice importante, pentru a ne asigura că povestea lor va rămâne pe prima pagină a ziarelor:

http://www.avaaz.org/ro/free_the_arctic_30_loc/?hash

Iată ce spune sora Anei Paula despre ea: ”în multe privințe, sora mea este o braziliancă veritabilă: vorbăreață, prietenoasă și plină de viață. Dar este și extraordinar de pasionată de natură de când era mică, și nu a ezitat niciodată să o apere, chiar și expunându-se la mari riscuri”.

Acum, Ana Paula și coechipierii ei ar putea plăti cu 15 ani de viață încercarea de a plasa o pancartă pe o sondă petrolieră Gazprom, prima de acest fel din Arctic. Apărătorii mediului primesc astfel o lovitură puternică: oprirea exploatării petroliere din Oceanul Arctic este necesară pentru protejarea ultimei mari zone sălbatice din lume, un loc unde scurgerile de petrol ar avea efecte devastatoare.

Avocații angajați de Greenpeace, experți în astfel de cazuri, atrag atenția asupra faptului că cei 30 au fost arestați în ape internaționale, ceea ce face Rusia vinovată de încălcarea Convenției internaționale asupra dreptului mării. Dar faptul că justiția este de partea echipajului Arctic 30 s-ar putea să nu fie de ajuns pentru redobândirea libertății lor. Soarta celor 30 de e activiști și jurnaliști ar putea fi în curând pecetluită, dacă Rusia nu va primi un mesaj clar din partea comunității internaționale privind implicațiile acestui scandal și hotărârea de a îi salva pe cei 30.

Avaaz reprezintă, prin numeroșii săi membri, o voce puternică în multe dintre aceste comunități. Doar în Brazilia avem 5 milioane de membri! Dacă ne vom uni forțele acum și vom strânge un milion de semnături pentru salvarea echipajului Arctic 30, Brazilia, Africa de Sud, India și UE vor crește presiunea asupra Rusiei. Semnează acum și trimite vestea mai departe! Împreună îi putem salva:

http://www.avaaz.org/ro/free_the_arctic_30_loc/?hash

Echipa Arctic 30 a avut curajul să dea piept cu industria petrolieră într-una dintre ultimele zone sălbatice din lume. Acum, membrii săi sunt reduși la tăcere și intimidați de industria petrolieră pentru gestul lor curajos. Comunitatea noastră a sprijinit de-a lungul timpului activiști curajoși din toată lumea. 30 dintre ei au acum nevoie urgentă de ajutorul nostru. Haideți să îi eliberăm!

Cu speranță și determinare,
Jamie, Alex, Emma, Lisa, Ricken, Marie, Julien, Diego și restul echipei Avaaz


MAI MULTE INFORMAȚII

Militanţii Greenpeace implicaţi într-o acţiune în Oceanul Arctic, inculpaţi pentru piraterie (România TV, în română)
http://www.romaniatv.net/militantii-greenpeace-implicati-intr-o-actiune-in-oceanul-arctic-inculpati-pentru-piraterie_101091.html

Merkel îi cere lui Putin o rezolvare în cazul activiştilor Greenepeace arestaţi în Rusia (Agerpres, în română)
http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/230617-Merkel-ii-cere-lui-Putin-o-rezolvare-in-cazul-activistilor-Greenepeace-arestati-in-Rusia.html

„Condiţii inumane” pentru activiştii Greenpeace arestaţi în Rusia (Adevărul, în română)
http://adevarul.ro/international/rusia/conditii-inumanepentru-membrii-greenpeace-arestati-rusia-1_525343efc7b855ff56101748/index.html

Rusia acuză echipajul Greenpeace de ”piraterie” în Arctic (BBC, în engleză)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24222392

Olanda dă în judecată Rusia pentru a elibera echipajul de 'pirați' Greenpeace (France24, în engleză)
http://www.france24.com/en/20131004-netherlands-russia-greenpeace-oil-arctic-piracy-justice

Ce ne spune felul în care Rusia îi tratează pe activiștii Greenpeace despre planurile sale pentru Oceanul Arctic (The Atlantic, în engleză)
http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/10/what-russia-s-treatment-of-greenpeace-activists-reveals-about-its-arctic-policy/280352/

Analiză juridică - realizată de Stefan Kirchner, prof.dr.în Drept Internațional (în engleză)
http://fr.scribd.com/doc/173374193/Comment-on-the-institution-of-arbitration-proceedings-between-the-Kingdom-of-the-Netherlands-and-the-Russian-Federation-concerning-the-case-of-the-shi

Ghiața neagră: criza permanentă a scurgerilor de petrol din Rusia (Report, Greenpeace, în engleză)
http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/arctic-impacts/The-dangers-of-Arctic-oil/Black-ice--Russian-oil-spill-disaster/



Niciun comentariu: