Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

marți, 2 noiembrie 2010

Color Therapy-CROMOTERAPIA




Cromoterapia, este una dintre cele mai stravechi practici medicale ale lumii: terapia prin culori, un mijloc de tratament simplu. Ccromoterapia: ,,este o forma de medicina energetica, bazata pe dirijarea asupra zonei bolnave sau dureroase a unei raze de lumina colorata, in functie de afectiune. Fiecare culoare stimuleaza redresarea echilibrului energetic din zona afectata. Raza colorata nu actioneaza prin puterea sa de penetrare, ci prin capacitatea de a se integra in sistemul de aparare al organismului nostru. Ea nu agreseaza organismul asa cum se petrece in cazul medicamentelor, ci induce corpului o capacitate mai mare de rezistenta”.


Cum folosim cromoterapia? a preveni sau vindeca folosind culoarea pare un lucru putin credibil. Focalizand o anumita culoare in zonele dureroase se pot trata arsuri, astm, celulita, sechelele unui traumatism, starea de iritabilitate, depresia psihica si multe altele. In viata cotidiana suntem inconjurati de culori diferite, stim ca actioneaza asupra noastra dar nu ii acordam atentia cuvenita. Desi unii nu cred in efectele pe care le are asupra sanatatii tinem cont de ea in imprejurari din cele mai diferite: toaletele sexului frumos, in alegerea culorii masinii, in zugravit, florile din gradina, nuantele mobilei din casa, aspectul exterior al casei. Multi dintre noi nu au aprofundat studiul cromoterapiei din prisma psihologica, si totusi nu cumparam decat daca culoare ne place sau nu. Pe ce ne bazam cand facem aceste alegeri?
Ceea ce stim este ca actioneaza asupra noastra, putand fi linistitoare, invioratoare si ca ne face bine. Specialistii sunt de acord ca ele ne influenteaza sanatatea si dispozitia, raspandindu-si energiile asupa vietii noastre.


În cromoterapie folosim culorile (care acţionează prin intermediul lungimilor lor specifice de undă) pentru reechilibrarea organismului şi a organelor bolnave. Simbolismul culorilor era cunoscut şi utilizat încă din antichitate.
De exemplu, în medicina tradiţională chineză, fiecărui organ energetic/lojă energetică îi corespundea o culoare.
Experimentele ştiinţifice au demonstrat însă că în ce priveşte efectele culorilor, acestea nu sunt doar psihologice, ci şi fiziologice, independente de vedere. Astfel, persoane legate la ochi, care au fost plasate în încăperi diferit colorate, au prezentat variaţii ale pulsului şi ale tensiunii arteriale, în funcţie de culoare – la roşu, pulsul se accelera, la albastru şi la galben pulsul scădea.
Pentru a realiza o veritabilă terapie prin culoare, modalitatea cea mai la îndemână este îmbrăcămintea; şi anume, să ne alegem hainele în funcţie de proprietăţile fiecărei culori şi de necesităţile noastre.
O altă modalitate este folosirea becurilor sau neoanelor colorate, dar, din păcate, acestea au o putere destul de mică. Mai putem apela la recipiente din sticlă diferit colorate din fabricaţie, pe care le umplem cu apă, le astupăm şi le expunem un anumit timp la lumina solară, pentru ca apa să capteze radiaţia cromatică specifică (se ştie că apa se impregnează foarte uşor cu orice fel de informaţie). Apoi vom putea bea apa care a fost astfel expusă.
Astăzi există şi dispozitive tip Bioptron, distribuite de firma Zepter, care au filtre diferit colorate, cu care se poate realiza cromoterapie.
Cea mai utilă este însă lampa de cromoterapie, care trebuie să fie o lampă de putere mare (ex. o lampă fotografică), închisă ermetic şi la care se ataşează filtre de sticlă colorată în funcţie de efectul dorit. Pentru realizarea terapiei, se va expune la lumina colorată zona afectată, fără veşminte, timp de 20-30 minute, eventual de mai multe ori pe zi.
CODUL CULORILOR SI APLICATIILE LOR



Roşu: creşte voinţa, curajul, dinamismul, creşte tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune. Se recomandă în caz de anemie, stări de slăbiciune, depresie, paralizii, viroză respiratorie, tuberculoză. Nu va fi utilizată în caz de inflamaţii sau de către persoanele colerice, iritabile, foarte stresate.Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului si a sangelui, prezinta, din punct de vedere simbolic, aceeasi ambivalenta ca si acesta din urma, in functie de nuanta sa, deschisa sau inchisa.
Efectele culorii rosii
Rosul este considerat un stimulent universal. Aceasta culoare are actiuni binefacatoare asupra sangelui si faciliteaza regenerarea celulara, mareste puterea vointei si curajul.
Mai ales in cazul temperamentelor sanguine, colerice sau hipertensionate este recomandat sa se utilizeze (dupa cum am prezentat in articolele anterioare) in mod gradat si in doze reduse.
Efectele fiziologice ale culorii rosii: creste presiunea sanguina, mareste tonusul muscular, activeaza respiratia, da o senzatie pregnanta de caldura, datorita intensitatii ridicate a energiei radiante a lungimii de unda electro-magnetica ce ii corespunde.
Efecte psihologice: culoare calda, stimulator general, excita, irita, provoaca, incita la actiune indeosebi in plan psihomotor, stimulent intelectual, usor nelinistitor, confera senzatie de pierdere in spatiu, aprindere, insufletire, activare, mobilizare, faciliteaza asociatiile de idei.
Indicatiile terapeutice ale culorii rosii:
- anemie, - bronsita, - guturai, - debilitate fizica (slabiciune), - depresie psihica, - dureri reumatismale, - gripa, - guturai, - idiotenie, imbecilitate, - moleseala, lancezeala, - oboseala, - paralizie, paralizie infantila, - raceala, - tuberculoza, - tulburari respiratorii. Contraindicatii: - stari inflamatorii, - tulburari emotionale.


Fiind la jumatatea drumului dintre galben si rosu, portocaliul este cea mai actinica dintre culori. Cu alte cuvinte, are cea mai mare capacitate de a produce reactii fotochimice. Intre aurul celest si rosul htonian, aceasta culoare simbolizeaza in primul rand punctul de echilibru dintre spirit si libido. Daca acest echilibru tinde sa se rupa intr-un sens sau intr-altul, portocaliul devine atunci fie revelatia iubirii divine, fie emblema desfraului.
Atunci cand acest echilibru tinde mai mult catre spiritualitate, este vorba despre rasa de culoarea sofranului a calugarilor budisti si crucea din catifea portocalie a Cavalerilor Sfantului Duh.
Efecte culorii portocaliu
Culoarea portocaliu este o culoare antioboseala prin excelenta. Ea este recomandata tuturor temperamentelor, in general neavand contraindicatii.
Portocaliul stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului. De asemenea, aceasta culoare este un foarte bun stimulator sexual.
Expunerea adecvata la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o stare plenara de libertate fata de tot ceea ce limiteaza fiinta. De asemenea, ne ajuta sa devenim mult mai toleranti.
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi.
Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelereaza pulsatiile inimii, favorizeaza secretia gastrica si imbunatateste digestia.
Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare calda, dezinhiba, confera optimism, veselie, senzualitate, provoaca stimularea emotiva, amoroasa, confera senzatie de apropiere puternica si intimitate, mareste sociabilitatea, confera o stare de sanatate, este euforizant sexual.
Indicatii terapeutice ale culorii portocaliu:
- abuzuri sexuale, obsesii sexuale, manie, - acufene (tiuituri in urechi), otagie (dureri de urechi), - astm (inclusiv in formele cronice), - bronsita, - debilitate mentala, dementa senila, - deziluzii, deceptii, melancolie, - eliminare (excretie) defectuoasa, - epilepsie, - epitaxis (hemoragie nazala), - febra insotita de secretii mucoase, - granulatii (granulozitati) la nivelul pleoapelor, - guta, - halucinatii, - holera, - inflamatia rinichilor, - ipohondrie, - isterie, - litiaza biliara (pietre la vezica biliara), - prolaps anal, - reumatism cronic, - spasmofilie, - stres, - suspendarea menstruatiei (are efect emenagog - face sa revina menstruatia), - tuse (cu expectoratii sau tuse iritanta, uscata), - ulceratii cronice la nivelul corneii.
Galbenul este o culoare masculina, o culoare a luminii si a vietii, fara a putea tinde spre intunecare. Acest lucru a fost foarte bine observat de Kandinski: "Galbenul are o asemenea nazuinta spre lumina incat nu poate sa existe galben foarte inchis. Putem spune deci ca intre alb si galben este o afinitate profunda, fizica."
Culoarea galbenul este cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare. Galbenul este intens, amplu si orbitor ca un suvoi de metal topit, fiind greu de stins el se revarsa mereu. Galbenul reprezinta razele soarelui ce strabat azurul ceresc avand puterea divinitatilor din lumea cealalta.
Fiind de esenta divina, galbenul-auriu a ajuns pe pamant un atribut al puterii principilor, regilor si imparatilor, un atribut care arata originea divina a puterii lor.
Galbenul este culoarea vesniciei, tot asa cum aurul este metalul nemuririi. Si unul si celalalt stau la baza ritualului crestin
Efectele culorii galben .
Culoarea galben stimuleaza sistemul nervos central, mareste capacitatea digestiva, imbunatateste tonusul facandu-ne sa ne simtim in forma. Cea mai importanta actiune a sa este aceea de a ameliora digestia.
Stimuleaza de asemenea sistemul limfatic asigurandu-i functionarea in conditii optime.
Culoarea galben confera stapanire de sine marind autocontrolul si amplificand starea de luciditate mentala. La nivel mental ajuta la dobandirea unei profunde cunoasteri, facand posibila atingerea unei stari de intelepciune.
Efectele fiziologice ale culorii galben: stimuleaza nervul optic, influenteaza functionarea normala a sistemului cardio-vascular.
Efectele psihologice ale culorii galben: caldura, intimitate elevata, satisfactie sublima, admiratie, inviorare, culoare calda, dinamica, fiind culoarea cea mai vesela, stimuleaza vederea, calmant al psihonevrozelor, senzatie de apropiere in spatiu, stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de concentrare si mobilizeaza atentia, predispune la comunicativitate profunda, confera o stare de implinire mentala.
Indicatii terapeutice ale culorii galben: afectiuni ale ficatului, - afectiuni ale vezicii biliare, - balonari, meteorism, - celulita, - colita, - constipatie, - diabet, - dispepsie, - exeme si afectiuni ale pielii, - edem (umflatura sub piele), - epuizare nervoasa, - hemoroizi, - indigestie, - lepra, - migrena, - paraplegie (paralizia membrelor inferioare), - tulburari stomacale.
Contraindicatii in cazul culorii galben: - febra, - inflamatii acutei, - palpitatii cardiace, - supraexcitatii.

Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.
Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.
Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. In fiecare primavara, dupa ce iarna i-a aratat omului cat de este de singur, dezvelind si inghetand pamantul care-l poarta, acesta a imbracat o noua haina verde, datatoare de speranta, redevenind fecund si hranitor. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare.
In crestinism, verdele a ramas simbolul Sperantei, virtute teologala.
Crestinismul s-a nascut pe meleaguri cu clima temperata, unde apa si verdeta s-au banalizat. Este imaginea adancimilor si a destinului.
Efectele culorii verde
Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul. Ea ne permite sa echilibram structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresurilor, precum si anihiarea nelinistilor.
Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii.
Aceasta culoare este marele calmant al celor iuti la manie sau irascibili si al nervosilor cronici.
In plus, culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor, fiind foarte utila in acest sens mai ales in cazurile de obsesie (tulburare a vointei observabila la degenerati sau la cei cu tulburari mentale care consta intr-o predominare a unei idei fixe, sau chiar impotriva vointei subiectului; in multe situatii, obsesia se prezinta ca o frica sau ca un impuls coplesitor care se impune mentalului in mod tiranic, provocand o senzatie de angoasa).
Efectele fiziologice ale culorii verde: scade presiunea sanguina, dilata vasele capilare.
Efectele psihologice ale culorii verde: liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatiii mentale de idei, fantezie, culoare rece, placuta, odihnitoare si calma, impresie intensa de prospetime, faciliteaza deconectarea nervoasa, senzatie de departere in spatiu.
Indicatiile terapeutice ale culorii verde:
- cancer, carcinom la san ( tumoare), dureri de cap, dureri de cap nevralgice, - erizipel, gripa, hipertensiune, - insomnie, nevralgie, raceala la cap, sifilis, - tulburari cardiace, ulcer.
Albastrul este cea mai rece dintre culori si, in valoarea sa absoluta, cea mai pura, in afara vidului total al albului neutru. Albastrul deschis este calea reveriei, iar cand se intuneca, albastrul devine o cale a visului
Dintre culori, albastrul este cea mai adanca, caci privirea patrunde fara a intalni nici un obstacol. Albastrul este cea mai imateriala dintre culori. In general, natura nu infatiseaza albastrul decat alcatuit din transparenta, adica un vid acumulat, vid al aerului, al apei, vid al cristalului sau al diamantului. Vidul este precis, pur si rece.
Albastrul si albul, culori ale Sfintei Fecioare, exprima detasarea fata de valorile acestei lumi si inaltarea sufletului catre Dumnezeu, adica spre aurul care va intampina albul virginal, in timpul ascensiunii sale prin albastrul ceresc.
Albastrul este culoarea Intelepciunii transcendente, a potentialitatilor si, simultan, a vacuitatii, a carei posibila imagine este aceea a imensitatii cerului albastru. Lumina albastra a Intelepciunii lui Dharmadhatu (lege sau constiinta originara) are putere orbitoare, dar ea este cea care deschide calea Eliberarii.
Efectele culorii albastru
este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Se recomandă în special în caz de infecţii cu bacterii şi virusuri, febră, vărsături, arsuri, inflamaţii, înţepături de insecte, migrenă, diaree, insolaţie şi bufeuri de căldură (la menopauză), dureri de dinţi, dureri menstruale.
Efectele psihologice ale culorii albastru: culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la concentrare si liniste interioara, confera seriozitate, reverie sublima, disponibilitati evocatorii, senzatie de spatialitate, ingaduinta, pace inefabila, dor, nostalgie spirituala, favorizeaza amplificarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii, face sa apara senzatia de departare in spatiu, de detasare, de infinit si meditatie spontana.
Indicatiile terapeutice ale culorii albastru:
- abcese gingivale, dureri de dinti, - afectiuni ale gatului, durere (inflamatie) in gat, gusa, - afta,
- arsuri, - colica, - criza biliara, - dereglare nervoasa, - diaree, - dizenterie, - dureri de cap, migrena
- epilepsie, - febra tifoida, - friguri, - hemoroizi care sangereaza, - holera, - icter (galbinare),
- inflamare a creierului, a intestinelor, ochilor, - insolatie, - insomnie, - isterie, - menstruatie dureroasa,
- pojar, - prurit (mancarimi), - palpitatii, - reumatism, - spasme, - taieturi (rani), - tulburari ale bilei,
- tulburari provocate de socuri, - varsat de vant.
Contraindicatiile culorii albastru: - scarlatina, - sete patologica.


Indigo:Culoarea indigo este caracterizata de o frecventa de vibratie foarte inalta si alaturi de violet si auriu, este considerata a fi o culoare care exprima spiritualitate, elevare si o cautare intensa a adevarului absolut.
Indigoul este un albastru inchis care reprezinta combinarea superioara intre intuitie si spiritualitate, ceea ce permite accesul direct la intelepciune. Aceasta culoare face trimitere la compasiunea superioara si la starea de liniste si pace interioara. Indigoul confera fiintei umane o stare de hiperluciditate si mai ales simtul responsabilitatii, ceea ce presupune precizarea cu o deosebita claritate, luciditate si discernamant a scopurilor propuse si desigur necesitatea realizarii lor.
Indigoul exercita o influenta benefica asupra organismului uman generand efecte de purificare, calmare si sedare.ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.
Efectele terapeutice ale culorii indigo
Culoarea indigo prezinta o gama mare de aplicatii terapeutice, fiind astringenta si anestezica. Aceasta culoare stimuleaza considerabil activitatea glandei tiroide.
Culoarea indigo este indicata in cazurile de obezitate, migrene, sinuzita, vajaituri in urechi, diminuarea sau pierderea senzatiei gustative sau a mirosului. In plus, culoarea indigo, favorizeaza atingerea unei bune interiorizari, ajuta in realizarea meditatiei si accelereaza evolutia spirituala. Culoarea indigo actioneaza ca un agent purificator al sistemului circulator. Totodata, culoarea indigo este un foarte bun eliberator mental si un factor extraordinar de rafinare, care permite un control profund la nivel psihic si subtil.
Culoarea indigo combina admirabil albastrul intens al devotiunii si gandirii clare, lucide, cu cele mai inalte aspecte ale unei nuante de rosu stabilizator. Tocmai din aceasta cauza, culoarea indigo, combina marea putere cu eficienta imediata.
Prin asimilarea acestei culori in cantitate mare devin posibile schimbari benefice fulgeratoare la toate nivelurile fiintei. Culoarea indigo face posibila trezirea si amplificarea viziunii spirituale. Din punct de vedere spiritual culoarea indigo, este considerata reflexia sfantului duh.
Efectele fiziologice ale culorii indigo: repaus profund, hibernare, reducerea activitatii metabolice.
Efectele psihologice ale culorii indigo: retinere, transcendere, introversie (interiorizare) exemplara, induiosare, impresia extraordinara de adancire, plinatate extatica, accelerarea gandirii, fuziune si nemarginire, atotputere, creativitate maxima.
Indicatiile terapeutice ale culorii indigo:
- abuzuri sexuale / nimfomanie / obsesii erotice, afectiuni ale nasului si urechilor, astm, boli de plamani, bronsita, cataracta,
- convulsii infantile, delirium tremens, dementa senile, dezechilibrari mentale grave, deziluzii/ deceptii, exorcisme, granulozitati la nivelul pleoapelor, halucinatii, inflamarea ochilor si urechilor, ipohondrie, isterie, melancolie cronica, migrena, obezitate,
- obsesii, otalgie (durere de urechi), paralizie faciala, pierderea simtului mirosului, pneumonie, reumatism, scurgeri de sange din nas (hemoragie), sinuzita, surditate, tulburari ale ochilor, tulburari mentale (cand subiectul este violent si hiperexcitabil), tuse iritanta uscata, ulceratii cronice ale corneei, vajaituri in urechi.


Violetul este o culoare a masurii, constituita din rosu si albastru in proportii identice, din luciditate si actiune cugetata, echilibru intre pamant si cer, simturi si spirit, patima si intelepciune.
Pe orizontul cercului vital, violetul se situeaza la opusul verdelui. De aceea, violetul semnifica nu trecerea, primavara, de la moarte la viata, adica evolutia, ci trecerea autumnala de la viata la moarte, involutia. Astfel, violetul ar fi, intr-un fel, cealalta fata a verdelui si legat ca si acesta de simbolismul gurii. Violetul semnifica gura care inchide si stinge lumina, in timp ce verdele este gura care varsa si reaprinde lumina. In consecinta, violetul este culoarea tainei, a misterului. In spatele violetului se va savarsii nevazutul mister al reincarnarii sau cel putin, al transformarii.
Pe monumentele simbolice ale Evului Mediu, Iisus Hristos poarta un vesmant violet in timpul patimilor, adica atunci cand si-a asumat deplin incarnarea, cand, in momentul implinirii sacrificiului, uneste total in el Omul, fiu al pamantului, pe care il va rascumpara cu Duhul ceresc, nemuritor, in care se va intoarce.
Violetul este de asemenea culoarea ascultarii, a supunerii, ceea ce nu contrazice asocierea ei cu patimile lui Hristos. Exista obiceiul de a lega de gatul copiilor o piatra de culoare violet, nu numai pentru ai apara de boala, dar si pentru ai face ascultatori si cuminti. Violetul este de asemenea, o culoare linistitoare in care ardoarea rosului se indulceste. In sensul acesta trebuie inteles vesmantul violet al episcopului. Aceasta culoare este emblema masurii, a cumpatarii.
Extremul Orient, interpreteaza aceasta trecere de la rosu la violet intr-un cu totul alt sens, pur carnal, care inseamna si trecerea de la activ la pasiv. In cadrul tantrismului, fuziunile amoroase rituale se realizeaza intr-o incapere scaldata intr-o lumina violet, caci lumina violeta stimuleaza glandele sexuale ale femeii, pe cand cea rosie le stimuleaza pe ale barbatului.
Efectele terapeutice ale culorii violet
Culoarea violet se utilizeaza cu succes in cazurile de celulita determinate de o proasta eliminare, ingreunari sau incetineala dupa masa, tulburari ale splinei, vezicii si rinichilor. La nivel psihic, culoarea violet calmeaza rapid angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. In plus, aceasta culoare favorizeaza reveria elevata si visarea transfiguratoare.
Culoarea violet este inzestrata cu cea mai intensa putere electro-chimica si este acidifianta. Ea este extrem de stimulatoare pentru sistemul nervos.
Culoarea violet ne hraneste si ne energizeaza in mod inefabil partea cea mai inalta a creierului, ajutandu-ne sa ne extindem orizontul intelegerii. Culoarea violet este stimulatoarea celor mai inalte idealuri umane si, gratie inspiratiei determinate de aceasta, au fost concepute cele mai frumoase opera in arta, muzica, proza, poezie, picture, sculptura, cinema etc.
Leonardo Da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca meditam intr-o camera cu geamuri violete la ferestre atunci cand soarele este la amiaza.
Wagner obisnuia sa compuna spirituala sa muzica intr-o camera cu perdele de culoare violet.
Faimosul Saint Germain folosea adesea efectul purificator al luminii violet pentru a vindeca bolnavii.
Atunci cand in sistemul fiintei umane exista o predominanta a excitatiei nervoase culoarea violet are o remarcabila afinitate cu aceste conditii, atragand dupa sine o mare armonie si o perfecta sanatate. Aceste aspecte pot fi constate cu usurinta mai ales in cazul iritarilor nervoase, al nevrozelor, al nevralgiilor si al bolilor inflamatorii ale nervilor.
Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia, intensifica pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.
Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.
Indicatiile terapeutice ale culorii violet:
- cataracta, - celulita, - crampe, - enuresis, - epilepsie, - insomnie, - leucoree, - meningita cerebro-spinala, - nevralgie,
- nevroza, - reumatism, - sciatica, - tulburari ale splinei, vezicii, rinichilor, - tulburari ale vederii, - tulburari mentale, - tumori.

Niciun comentariu: