Cautam aiurea prin bucatariile altora si uitam cu dezavarsire bucataria noastra veche .
Nu esti suficient de cool daca nu manaci mancare chinezeasca sau indiana?
Pune mana si citeste aici ce minunatii faceau strabunicii si bunicii nostri si mai lasa
fitele,ca oricum tot roman ramai si tot tu o sa fi si daca mananci romaneste!
CLICK DE LINKUL DE MAI JOS! Va veti intalni cu minunatele aventuri ale lui Radu Anton Roman in variata si gustoasa bucatarie romanesca!
http://mariusmotora.files.wordpress.com/2010/02/carte-bucate-roman-pro-tv.pdf
Copacul Kareliei este plin de roade. Are de toate !Produse handmade,gradinarit,retete culinare,ganduri de-ale mele,muzica care-mi place,filme care sa te incante,locuri frumoase si intamplari pozate.Aseaza-te la umbra lui si bucura-te de toate. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Handmade products, gardening, recipes, thoughts of mine, music, films to delight you, beautiful places and happenings.
miercuri, 12 noiembrie 2014
duminică, 14 septembrie 2014
sâmbătă, 13 septembrie 2014
Doarme noaptea peste sat
Colbul ulitei si-a potolit freamatul de peste zi, cand inghioldit de vantul carpanos, se tot ducea cu frunze cu tot inspre zarea pacloasa. Pomii cam chilugi sosotesc intre ei leganand umbre peste becul chior din colt. Un cocos cu ora setata gresit, trage un cucurigu gatuit, starnind protestul hamait al cainilor. Linistea revine unind cerul cu pamantul, intr-o negreala cu miros de toamna. Pe gard o pisica pazeste stelele sa nu cada in fantana acum secata. Pe fundal de luna,clopotnita bisericii face de straja peste somnul satului. Noapte buna!
sâmbătă, 17 mai 2014
Despre varice
Deseori, durerile de picioare sînt provocate de varice. Furnicăturile
neplăcute, umflarea picioarelor pot avea legătură tot cu varicele. Acele
vene umflate şi răsucite, de culoare albăstruie, sînt inestetice şi fac
pe oricine să se simta stînjenit. Nimeni nu este ferit de varice, nici
măcar bărbaţii. Statisticile arată că varicele apar între 30 şi 70 de
ani şi afectează una din două persoane peste 50 de ani. De obicei,
varicele se agravează odată cu trecerea timpului, dacă nu se recurge la
vreun tratament. Dar nu sînt periculoase, atîta vreme cît nu se sparg.
În schimb, sînt dureroase. E bine să începeţi lupta cu varicele cît mai
curînd. După ce consultaţi medicul specialist, spuneţi-i şi de aceste
leacuri vechi care au avut succes întotdeauna împotriva nesuferitelor
varice.
Ce sînt varicele?
În latină, termenul varix înseamnă strîmb sau răsucit. Este o denumire potrivită, dacă ne gîndim că varicele sînt nişte vene deformate şi dilatate, vizibile sub piele. Situate în majoritatea cazurilor la picioare, varicele se formează din cauza unei insuficienţe venoase. Ereditatea este responsabilă de apariţia varicelor în opt cazuri din zece, dar şi înaintarea în vîrstă este un factor important. Venele sînt prevăzute cu valvule. Cînd acestea nu mai funcţionează bine, sîngele tinde să stagneze, venele picioarelor se dilată, ducînd la apariţia varicelor. Această afecţiune benignă se manifestă la început prin senzaţia de picioare îngreunate şi durere atunci cînd se stă mult în picioare sau la expunerea la o sursă de căldură. Varicele se mai asociază şi dilatării celor mai fine vase, capilarele. Sînt prea puţin periculoase pentru sănătate, deoarece ele afectează vene superficiale. Dar este posibil să se rupă şi atunci produc hemoragii externe sau o difuzie internă de sînge în ţesutul subcutanat. Cîteodată, vena varicoasă se poate inflama sau poate dezvolta în interiorul ei un cheag de sînge. Toate aceste probleme sînt relativ uşor de tratat, dacă sînt observate la timp. Însă, dacă varicele dezvoltă ulceraţii, există riscul suprainfectării, iar vindecarea este de lungă durată. Ulceraţiile sînt precedate de o pigmentare maronie a pielii (dermatită), cel mai des la nivelul gleznelor. Consultaţi imediat un medic specialist, înainte de a apărea durerile specifice. În plus, varicele sînt o problemă de estetică, importantă mai ales pentru femei. Picioarele frumoase nu pot avea varice.
Chirurgia modernă dă rezultate bune
Dacă aveţi varice şi ezitaţi să vă operaţi, nu trebuie să vă fie teamă pentru că este vorba despre o operaţie simplă, cu rezultate foarte bune. Mediul specialist vă poate recomanda fie chirurgia, fie scleroterapia, metodă care constă în injectarea unei substanţe în interiorul venei varicoase pentru lipirea pereţilor acesteia, vena fiind astfel închisă. Scleroterapia este eficientă în formele uşoare de varice. Dacă varicele sînt mari, numeroase şi refluxul considerabil, chirurgia devine indispensabilă. Metoda clasică este stripping-ul, care constă în extirparea venei principale prin două mici incizii, una la gleznă şi alta la genunchi. De cîţiva ani, o tehnică chirurgicală numită CHIVA (cură hemodinamică a insuficienţei venoase în ambulatoriu) este din ce în ce mai practicată. Constă în aplatizarea varicelor, fără să fie scoase, prin ligaturarea în mai multe locuri a venei principale. Criochirurgia utilizează o sondă a cărei extremitate este răcită la o temperatură foarte joasă. Astfel se permite congelarea venei care se lipeşte de sondă, după care vasul de sînge este scos. Aceste metode se pot practica sub simplă anestezie locală sau generală. Vena poate fi cauterizată şi cu laserul endovenos, tratament care durează circa o oră. Avantajul tehnicii este că se poate efectua în ambulatoriu, sub anestezie locală. Inconvenientul este că doar vena principală poate fi tratată, nu şi venele adiacente care depind de aceasta. Metodele chirurgicale nu sînt indicate femeilor însărcinate, celor care alăptează, care au suferit anterior de flebită, persoanelor cu infecţii, diabet.
Alifia de gălbenele, leac imbatabil
Dacă boala varicoasă s-a instalat deja, alături de tratamentul recomandat de medic este bine să aveţi în vedere şi remediile naturale, care sînt de mare efect. Simptomele pot fi ameliorate cu succes pe cale naturală, cu ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastică medicală şi tratament fiziobalnear. Astfel, extractul de gălbenele sub formă de cremă este bun în terapia varicelor. Gălbenelele stimulează sistemul circulator, previn umflarea picioarelor supuse unei presiuni mari pentru un timp îndelungat, situaţie ce determină apariţia varicelor. Un alt remediu constă în aplicarea pe varice a frunzelor de varză proaspătă. Acestea se zdrobesc cu o sticlă, înainte de aplicare. Varza are acţiune decongestionantă şi elimină senzaţia de gambe grele. Se pun 2-3 straturi de frunze şi se ţin sub comprese toată noaptea. Se leagă fără să strîngem prea tare. Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă pînă se obţine o pastă moale, se aplică pe părţile bolnave timp de trei ore. Se îndepărtează dacă apare senzaţia de frig sau durere. Foarte eficient este şi oţetul de mere. Cu oţet se unge pe zona varicoasă dimineaţa şi seara. Se masează uşor cu palma, de la genunchi pînă la degetul mare de la picior. Intern, se iau cîte două linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă. Atenţie, oţetul de mere trebuie să fie natural. Orice tratament extern va fi însoţit de ungerea zonei afectate cu alifie de gălbenele.
Comprese cu infuzii de plante
Un tratament excelent pentru varice este următorul decoct: frunze şi fructe de păducel, frunze şi fructe de afin, frunze de urzică, păpădie, scoarţă de salcie, flori de sulfină şi talpa gîştei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomandă un preparat din 600 ml suc de ceapă roşie cu 300 grame miere de salcîm. Se stoarce ceapa mărunţită şi se strecoară prin tifon. Se adaugă mierea şi se amestecă bine. Se păstrează la frigider. Se iau cîte 50 grame, înainte sau după mesele principale, timp de o lună. După o pauză de o lună, tratamentul se poate repeta, pînă la dispariţia varicelor. Preparatul este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcerele de stomac şi duoden. Ghimpele este recomandat împotriva senzaţiei de picioare grele, influenţează permeabilitatea vasculară, dacă e combinat cu vitamina C. Alte plante au o acţiune protectoare datorită moleculelor antioxidante pe care le conţin. Aceste substanţe întăresc rezistenţa membranelor şi acţionează ca antiinflamatoare. Dintre ele, frunzele de viţă-de-vie roşie şi conurile de chiparos sînt foarte utile prin aportul de antioxidanţi venoprotectori. Ceaiul de salvie sau păpădie se prepară din linguriţe de plantă la 250ml apa clocotită, se bea după mesele principale, cîte 2-3 căni. Sucul de lămîie face minuni în cazul varicelor atît pe cale internă, cît şi sub formă de comprese, dimineaţa şi seara. Compresele pot fi şi cu untdelemn de măsline cald sau cu dovleac. Puneţi comprese cu decoct de flori de fîn, rece (două mîini de fîn la un litru de apă). Se aplică de două ori pe săptămînă. Se mai pot pune şi comprese calde din decoct de rădăcini si seminţe de brînduşă de toamnă. Pentru varice şi flebite, un veac leac recomandă să se aplice timp de 21 de zile cataplasme cu mălai şi hrean ras. Dacă apar iritaţii, se renunţă la tratament. Se pot face şi băi locale cu cu decoct de castane sălbatice zdrobite sau frecţii cu tinctură de spînz, apoi picioarele trebuie masate.
Castanul protejează venele bolnave
Castanul sălbatic (scoarţa şi seminţele) este extrem de eficace împotriva problemelor de circulaţie venoasă. Extractul de castane întăreşte pereţii venelor, reducînd astfel permeabilitatea şi fragilitatea acestora. Pentru a uşura disconfortul produs de varice, puneţi pe zonele afectate o compresă cu infuzie de castan porcesc. Pentru aceasta, se amestecă jumătate de linguriţă de praf de castan porcesc cu două căni de apă. Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în venele bolnave, 50 de g de flori uscate sau fructe de castan mărunţite se macerează în 0,5 1 vodcă, timp de 14 zile la întuneric şi căldură, agitîndu-se zilnic. Se consumă cîte 30-40 de picături, de 3-4 ori pe zi, timp de trei săptămîni. O altă reţetă, valabilă şi în caz de artrite, constă în măcinarea castanelor cu coajă cu tot. Pulberea se pune în ţuică de 40-50 grade, pînă cînd capătă o culoare galbenă. Cu această soluţie se fac comprese. Ceaiurile din coada-şoricelului, răchitan, tătăneasă, turiţă-mare, urzică, urzică-moartă sînt şi ele de ajutor în boala varicoasă. Un alt remediu contra varicelor este tinctura din muguri de plop negru, cîte 20 picături pe zi, la fel şi pentru tinctura de propolis. În ulcere varicoase, se fac băi sau se pun cataplasme cu plante care influenţează favorabil circulaţia şi au proprietăţi antiseptice şi cicatrizante: muşeţel, coada-şoricelului, frunze de alun (vasoconstrictor), rădăcini de tătăneasă (efect cicatrizant). Intern, se mai pot face cura cu boabe de ienupăr şi cea cu suc de orz verde.
Băi şi unguente pentru picioare
Amestecul de tărîţe de grîu, oţet de mere şi apă se macerează 3-4 zile, se strecoară şi tărîţele se storc bine, apoi se aplică sub formă de cataplasme şi se ţin ziua timp de 30-40 minute. Un alt macerat, de data aceasta la soare, timp de 40 zile, se obţine din nuci verzi peste care se toarnă ulei de măsline. Se ung zilnic locurile bolnave. Tot în ulcer varicos, trebuie să ştim că, în timpul tratamentului şi după, piciorul trebuie ferit de efort mare. Tratamentul nu dă rezultat la diabetici. Se prepară un unguent dintr-un pahar de ulei nerafinat şi 2/3 de pahar de foi de dafin tocate mărunt, care se lasă la întuneric timp de 6 zile. După o baie caldă la picioare, se frecţioneză zonele afectate cu acest unguent. Se pot unge venele cu ulei de arnică, de 2-3 ori/zi . Se aplică seara cataplasme locale cu terci de coada calului. De trei ori pe săptămînă, se şterg picioarele cu apă de gheaţă, de jos în sus, apoi pe locurile bolnave se aplică frunze de hrean sau varză. Un alt remediu pentru varice are la bază frunzele de păr care se pun pe venele bolnave după ce au fost încălzite bine în aburi sau apă fierbinte, timp de 1 minut. Dacă seara apar dureri de picioare sau de tălpi insuportabile, se fac băi cu sare la picioare (o lingură cu vîrf de sare la 3 litri de apă), după care picioarele se şterg cu oţet. După uscare, picioarele se înfăşoară într-un prosop încălzit şi se ţin ridicate o oră. Metoda înlătură şi crampele musculare. Durerile la nivelul picioarelor şi umflarea lor se calmează rapid dacă se unge zona afectată cu ulei de mentă amestecat cu ulei de limba mielului. Acelaşi efect îl are învelirea picioarelor într-o pînză înmuiată în decoct de coajă de stejar rece (un pumn la un litru de apă).
Leacuri din vechime
Medicina tradiţională indica mersul în şosete prin rouă, apoi se lasă picioarele să se usuce de rouă. Pe vremuri, sătenii luau un ulcior de lut umplut cu apă şi-l puneau pe pămînt înainte de culcare. Dimineaţa, pămîntul de sub ulcior îl adunau cu lingura, îl întindeau pe o pînză de in, într-un strat nu prea gros, şi îl aplicau pe locul bolnav. Cu succes se foloseau şi produsele lactate. Pe locurile bolnave se aplica brînză de vaci sau lapte acru. Venele umflate se ungeau cu smîntînă şi deasupra se presăra pulbere de cretă. Vara şi toamna, se foloseau pelin sau ferigă. Imediat după culegere, plantele se toacă şi se amestecă cu o cantitate egală de lapte acru. Amestecul obţinut se unge pe o faşă de tifon cu care se pansează locurile bolnave. După cinci zile de tratament, se face o pauză de cinci zile, după care procedura se repetă. O altă metodă de la ţară: trei frunze de ficus mărunţite se pun în jumătate de litru de votcă, se astupă bine şi se ţine totul la întuneric timp de şapte zile. Se aplică peste venele umflate, se înfăşoară cu un fular de lînă şi se lasă aşa peste noapte. Compresele se fac zilnic, timp de 10 -15 zile. Ţăranii mai folosesc şi pălămida, cu tot cu rădăcină. Se spală bine şi se taie mărunt. Într-un ceaun umplut pe jumătate cu plante, se toarnă apă, se fierbe 40-60 minute, se înveleşte bine cu o plapumă şi se lasă 4 ore. În fiertură se înmoaie fîşii de bumbac sau in nevopsite, cu care se pansează lejer picioarele, de jos pînă sus. Lichidul nu se stoarce. Deasupra pansamentului se leagă celofan şi o basma caldă sau un fular de lînă şi se lasă timp de două ore. O felie de pîine albă se înmoaie în oţet de mere, se presară cu bicarbonat de sodiu, se aplică pe locul bolnav şi se ţine pînă apare senzaţia de arsură. Se prepară o alifie dintr-un gălbenuş de ou crud, amestecat cu aceeaşi cantitate de miere de albine şi de vodcă. Se unge pe un şerveţel de in, se aplică pe locul bolnav, iar pe deasupra, se înveleşte cu celofan. Procedura se repetă timp de 10 zile.
Dieta echilibrată păstrează vasele sănătoase
Varicele apar în primul rînd la persoanele care stau mult în picioare. Dar şi obezitatea, lipsa exerciţiului fizic, sarcina şi alimentatia nesănătoasă pot fi cauze ale acestei afecţiuni. Grija pentru ceea ce mîncăm este una dintre cele mai importante căi de a ne apăra împotriva varicelor. Consumaţi alimente care conţin cantităţi mari de fibre şi antioxidanţi naturali, acestea întărind ţesuturile şi menţinîndu-le sănătoase, prevenind astfel apariţia varicelor. Evitaţi consumul de alimente prelucrate, precum şi alimentele care dilată şi obosesc celulele (lactatele, zahărul, pîinea, sarea, cartofii prăjiţi, alcoolul şi cafeaua). Ananasul conţine un produs chimic natural (bromelină) care poate trata varicele. Ceapa, merele şi ceaiul negru contribuie şi ele la prevenirea apariţiei varicelor, prin conţinutul de chercetină, o substanţă antiinflamatorie. Asadar, consumaţi cît mai multe fructe cum ar fi fructe de pădure, cireşe sau citrice, pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina C şi de bioflavanoizi. Nu evitaţi usturoiul şi ceapa, cerealele integrale, fasolea, mazărea, pentru că fibrina din aceste legume contribuie la scăderea presiunii din interiorul venelor varicoase. Mîncaţi multe stafide, struguri, nuci, smochine, curmale şi peşte. Reduceţi consumul de carne roşie şi grăsimi pentru a nu agrava simptomele varicelor. Se spune că patru kiwi pe zi sau un grepfruit pe stomacul gol reduc simţitor şansele de a face varice. Fitoterapeuţii mai spun că, de două ori pe an, timp de o lună, dacă avem predispoziţie la varice, să bem de trei ori pe zi ceai din frunze de pătrunjel. Nu în ultimul rînd, trebuie să ţinem cont că o hidratare corespunzătoare (minimum 2 litri de apă pe zi), plus o dietă bogata în fibre, cu evitarea prăjelilor şi a mîncărilor picante, ajută la pastrarea vaselor sănătoase.
Măsuri simple pentru a preveni varicele
• evitaţi statul prea mult în picioare, mai ales în poziţii fixe
• evitaţi să staţi mult timp cu genunchii îndoiţi sau cu picioarele încrucişate
• evitaţi pantalonii strîmţi pe corp şi şosetele cu elastic strîmt
• purtaţi ciorapi elastici numai cu avizul medicului. Ciorapii antivarice se găsesc în farmacii şi se cumpără pe baza unei prescripţii medicale, în funcţie de gradul insuficienţei venoase de care suferă pacientul.
• dormiţi numai în picioarele goale, nu în ciorapi, mai ales elastici
• îmbrăcămintea trebuie să fie mai largă ca de obicei şi lejeră , încălţămintea să fie comodă, cu tocurile de maximum 5 cm, evitîndu-se cizmele strînse pe picior
• tropăitul şi depunerea de eforturi mari sînt interzise
• rezolvaţi constipaţia
• staţi 10 minute pe zi cu picioarele mai sus decît capul
• faceţi cît mai multă mişcare: plimbări, jogging sau exerciţii fizice speciale pentru picioare
• masaţi-vă tălpile şi picioarele în sensul circulaţiei de întoarcere a sîngelui. Folosiţi spirt cu camfor sau rozmarin
• zilnic, faceţi duşuri uşoare reci şi mergeţi cîteva minute în vîrful degetelor.
• nu expuneţi varicele la soare puternic, aplicaţi creme protectoare
• renunţaţi la lift, urcaţi pe scări
• înălţaţi puţin patul în dreptul picioarelor, pe durata nopţii
• acordaţi o mare atenţie greutăţii corporale, pentru a nu supune picioarele unui efort de susţinere prea mare
• renunţaţi la ţigări, orice tratament nu are efect, dacă fumaţi.
SURSA: http://www.monitorulexpres.ro
Ce sînt varicele?
În latină, termenul varix înseamnă strîmb sau răsucit. Este o denumire potrivită, dacă ne gîndim că varicele sînt nişte vene deformate şi dilatate, vizibile sub piele. Situate în majoritatea cazurilor la picioare, varicele se formează din cauza unei insuficienţe venoase. Ereditatea este responsabilă de apariţia varicelor în opt cazuri din zece, dar şi înaintarea în vîrstă este un factor important. Venele sînt prevăzute cu valvule. Cînd acestea nu mai funcţionează bine, sîngele tinde să stagneze, venele picioarelor se dilată, ducînd la apariţia varicelor. Această afecţiune benignă se manifestă la început prin senzaţia de picioare îngreunate şi durere atunci cînd se stă mult în picioare sau la expunerea la o sursă de căldură. Varicele se mai asociază şi dilatării celor mai fine vase, capilarele. Sînt prea puţin periculoase pentru sănătate, deoarece ele afectează vene superficiale. Dar este posibil să se rupă şi atunci produc hemoragii externe sau o difuzie internă de sînge în ţesutul subcutanat. Cîteodată, vena varicoasă se poate inflama sau poate dezvolta în interiorul ei un cheag de sînge. Toate aceste probleme sînt relativ uşor de tratat, dacă sînt observate la timp. Însă, dacă varicele dezvoltă ulceraţii, există riscul suprainfectării, iar vindecarea este de lungă durată. Ulceraţiile sînt precedate de o pigmentare maronie a pielii (dermatită), cel mai des la nivelul gleznelor. Consultaţi imediat un medic specialist, înainte de a apărea durerile specifice. În plus, varicele sînt o problemă de estetică, importantă mai ales pentru femei. Picioarele frumoase nu pot avea varice.
Chirurgia modernă dă rezultate bune
Dacă aveţi varice şi ezitaţi să vă operaţi, nu trebuie să vă fie teamă pentru că este vorba despre o operaţie simplă, cu rezultate foarte bune. Mediul specialist vă poate recomanda fie chirurgia, fie scleroterapia, metodă care constă în injectarea unei substanţe în interiorul venei varicoase pentru lipirea pereţilor acesteia, vena fiind astfel închisă. Scleroterapia este eficientă în formele uşoare de varice. Dacă varicele sînt mari, numeroase şi refluxul considerabil, chirurgia devine indispensabilă. Metoda clasică este stripping-ul, care constă în extirparea venei principale prin două mici incizii, una la gleznă şi alta la genunchi. De cîţiva ani, o tehnică chirurgicală numită CHIVA (cură hemodinamică a insuficienţei venoase în ambulatoriu) este din ce în ce mai practicată. Constă în aplatizarea varicelor, fără să fie scoase, prin ligaturarea în mai multe locuri a venei principale. Criochirurgia utilizează o sondă a cărei extremitate este răcită la o temperatură foarte joasă. Astfel se permite congelarea venei care se lipeşte de sondă, după care vasul de sînge este scos. Aceste metode se pot practica sub simplă anestezie locală sau generală. Vena poate fi cauterizată şi cu laserul endovenos, tratament care durează circa o oră. Avantajul tehnicii este că se poate efectua în ambulatoriu, sub anestezie locală. Inconvenientul este că doar vena principală poate fi tratată, nu şi venele adiacente care depind de aceasta. Metodele chirurgicale nu sînt indicate femeilor însărcinate, celor care alăptează, care au suferit anterior de flebită, persoanelor cu infecţii, diabet.
Alifia de gălbenele, leac imbatabil
Dacă boala varicoasă s-a instalat deja, alături de tratamentul recomandat de medic este bine să aveţi în vedere şi remediile naturale, care sînt de mare efect. Simptomele pot fi ameliorate cu succes pe cale naturală, cu ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastică medicală şi tratament fiziobalnear. Astfel, extractul de gălbenele sub formă de cremă este bun în terapia varicelor. Gălbenelele stimulează sistemul circulator, previn umflarea picioarelor supuse unei presiuni mari pentru un timp îndelungat, situaţie ce determină apariţia varicelor. Un alt remediu constă în aplicarea pe varice a frunzelor de varză proaspătă. Acestea se zdrobesc cu o sticlă, înainte de aplicare. Varza are acţiune decongestionantă şi elimină senzaţia de gambe grele. Se pun 2-3 straturi de frunze şi se ţin sub comprese toată noaptea. Se leagă fără să strîngem prea tare. Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă pînă se obţine o pastă moale, se aplică pe părţile bolnave timp de trei ore. Se îndepărtează dacă apare senzaţia de frig sau durere. Foarte eficient este şi oţetul de mere. Cu oţet se unge pe zona varicoasă dimineaţa şi seara. Se masează uşor cu palma, de la genunchi pînă la degetul mare de la picior. Intern, se iau cîte două linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă. Atenţie, oţetul de mere trebuie să fie natural. Orice tratament extern va fi însoţit de ungerea zonei afectate cu alifie de gălbenele.
Comprese cu infuzii de plante
Un tratament excelent pentru varice este următorul decoct: frunze şi fructe de păducel, frunze şi fructe de afin, frunze de urzică, păpădie, scoarţă de salcie, flori de sulfină şi talpa gîştei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomandă un preparat din 600 ml suc de ceapă roşie cu 300 grame miere de salcîm. Se stoarce ceapa mărunţită şi se strecoară prin tifon. Se adaugă mierea şi se amestecă bine. Se păstrează la frigider. Se iau cîte 50 grame, înainte sau după mesele principale, timp de o lună. După o pauză de o lună, tratamentul se poate repeta, pînă la dispariţia varicelor. Preparatul este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcerele de stomac şi duoden. Ghimpele este recomandat împotriva senzaţiei de picioare grele, influenţează permeabilitatea vasculară, dacă e combinat cu vitamina C. Alte plante au o acţiune protectoare datorită moleculelor antioxidante pe care le conţin. Aceste substanţe întăresc rezistenţa membranelor şi acţionează ca antiinflamatoare. Dintre ele, frunzele de viţă-de-vie roşie şi conurile de chiparos sînt foarte utile prin aportul de antioxidanţi venoprotectori. Ceaiul de salvie sau păpădie se prepară din linguriţe de plantă la 250ml apa clocotită, se bea după mesele principale, cîte 2-3 căni. Sucul de lămîie face minuni în cazul varicelor atît pe cale internă, cît şi sub formă de comprese, dimineaţa şi seara. Compresele pot fi şi cu untdelemn de măsline cald sau cu dovleac. Puneţi comprese cu decoct de flori de fîn, rece (două mîini de fîn la un litru de apă). Se aplică de două ori pe săptămînă. Se mai pot pune şi comprese calde din decoct de rădăcini si seminţe de brînduşă de toamnă. Pentru varice şi flebite, un veac leac recomandă să se aplice timp de 21 de zile cataplasme cu mălai şi hrean ras. Dacă apar iritaţii, se renunţă la tratament. Se pot face şi băi locale cu cu decoct de castane sălbatice zdrobite sau frecţii cu tinctură de spînz, apoi picioarele trebuie masate.
Castanul protejează venele bolnave
Castanul sălbatic (scoarţa şi seminţele) este extrem de eficace împotriva problemelor de circulaţie venoasă. Extractul de castane întăreşte pereţii venelor, reducînd astfel permeabilitatea şi fragilitatea acestora. Pentru a uşura disconfortul produs de varice, puneţi pe zonele afectate o compresă cu infuzie de castan porcesc. Pentru aceasta, se amestecă jumătate de linguriţă de praf de castan porcesc cu două căni de apă. Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în venele bolnave, 50 de g de flori uscate sau fructe de castan mărunţite se macerează în 0,5 1 vodcă, timp de 14 zile la întuneric şi căldură, agitîndu-se zilnic. Se consumă cîte 30-40 de picături, de 3-4 ori pe zi, timp de trei săptămîni. O altă reţetă, valabilă şi în caz de artrite, constă în măcinarea castanelor cu coajă cu tot. Pulberea se pune în ţuică de 40-50 grade, pînă cînd capătă o culoare galbenă. Cu această soluţie se fac comprese. Ceaiurile din coada-şoricelului, răchitan, tătăneasă, turiţă-mare, urzică, urzică-moartă sînt şi ele de ajutor în boala varicoasă. Un alt remediu contra varicelor este tinctura din muguri de plop negru, cîte 20 picături pe zi, la fel şi pentru tinctura de propolis. În ulcere varicoase, se fac băi sau se pun cataplasme cu plante care influenţează favorabil circulaţia şi au proprietăţi antiseptice şi cicatrizante: muşeţel, coada-şoricelului, frunze de alun (vasoconstrictor), rădăcini de tătăneasă (efect cicatrizant). Intern, se mai pot face cura cu boabe de ienupăr şi cea cu suc de orz verde.
Băi şi unguente pentru picioare
Amestecul de tărîţe de grîu, oţet de mere şi apă se macerează 3-4 zile, se strecoară şi tărîţele se storc bine, apoi se aplică sub formă de cataplasme şi se ţin ziua timp de 30-40 minute. Un alt macerat, de data aceasta la soare, timp de 40 zile, se obţine din nuci verzi peste care se toarnă ulei de măsline. Se ung zilnic locurile bolnave. Tot în ulcer varicos, trebuie să ştim că, în timpul tratamentului şi după, piciorul trebuie ferit de efort mare. Tratamentul nu dă rezultat la diabetici. Se prepară un unguent dintr-un pahar de ulei nerafinat şi 2/3 de pahar de foi de dafin tocate mărunt, care se lasă la întuneric timp de 6 zile. După o baie caldă la picioare, se frecţioneză zonele afectate cu acest unguent. Se pot unge venele cu ulei de arnică, de 2-3 ori/zi . Se aplică seara cataplasme locale cu terci de coada calului. De trei ori pe săptămînă, se şterg picioarele cu apă de gheaţă, de jos în sus, apoi pe locurile bolnave se aplică frunze de hrean sau varză. Un alt remediu pentru varice are la bază frunzele de păr care se pun pe venele bolnave după ce au fost încălzite bine în aburi sau apă fierbinte, timp de 1 minut. Dacă seara apar dureri de picioare sau de tălpi insuportabile, se fac băi cu sare la picioare (o lingură cu vîrf de sare la 3 litri de apă), după care picioarele se şterg cu oţet. După uscare, picioarele se înfăşoară într-un prosop încălzit şi se ţin ridicate o oră. Metoda înlătură şi crampele musculare. Durerile la nivelul picioarelor şi umflarea lor se calmează rapid dacă se unge zona afectată cu ulei de mentă amestecat cu ulei de limba mielului. Acelaşi efect îl are învelirea picioarelor într-o pînză înmuiată în decoct de coajă de stejar rece (un pumn la un litru de apă).
Leacuri din vechime
Medicina tradiţională indica mersul în şosete prin rouă, apoi se lasă picioarele să se usuce de rouă. Pe vremuri, sătenii luau un ulcior de lut umplut cu apă şi-l puneau pe pămînt înainte de culcare. Dimineaţa, pămîntul de sub ulcior îl adunau cu lingura, îl întindeau pe o pînză de in, într-un strat nu prea gros, şi îl aplicau pe locul bolnav. Cu succes se foloseau şi produsele lactate. Pe locurile bolnave se aplica brînză de vaci sau lapte acru. Venele umflate se ungeau cu smîntînă şi deasupra se presăra pulbere de cretă. Vara şi toamna, se foloseau pelin sau ferigă. Imediat după culegere, plantele se toacă şi se amestecă cu o cantitate egală de lapte acru. Amestecul obţinut se unge pe o faşă de tifon cu care se pansează locurile bolnave. După cinci zile de tratament, se face o pauză de cinci zile, după care procedura se repetă. O altă metodă de la ţară: trei frunze de ficus mărunţite se pun în jumătate de litru de votcă, se astupă bine şi se ţine totul la întuneric timp de şapte zile. Se aplică peste venele umflate, se înfăşoară cu un fular de lînă şi se lasă aşa peste noapte. Compresele se fac zilnic, timp de 10 -15 zile. Ţăranii mai folosesc şi pălămida, cu tot cu rădăcină. Se spală bine şi se taie mărunt. Într-un ceaun umplut pe jumătate cu plante, se toarnă apă, se fierbe 40-60 minute, se înveleşte bine cu o plapumă şi se lasă 4 ore. În fiertură se înmoaie fîşii de bumbac sau in nevopsite, cu care se pansează lejer picioarele, de jos pînă sus. Lichidul nu se stoarce. Deasupra pansamentului se leagă celofan şi o basma caldă sau un fular de lînă şi se lasă timp de două ore. O felie de pîine albă se înmoaie în oţet de mere, se presară cu bicarbonat de sodiu, se aplică pe locul bolnav şi se ţine pînă apare senzaţia de arsură. Se prepară o alifie dintr-un gălbenuş de ou crud, amestecat cu aceeaşi cantitate de miere de albine şi de vodcă. Se unge pe un şerveţel de in, se aplică pe locul bolnav, iar pe deasupra, se înveleşte cu celofan. Procedura se repetă timp de 10 zile.
Dieta echilibrată păstrează vasele sănătoase
Varicele apar în primul rînd la persoanele care stau mult în picioare. Dar şi obezitatea, lipsa exerciţiului fizic, sarcina şi alimentatia nesănătoasă pot fi cauze ale acestei afecţiuni. Grija pentru ceea ce mîncăm este una dintre cele mai importante căi de a ne apăra împotriva varicelor. Consumaţi alimente care conţin cantităţi mari de fibre şi antioxidanţi naturali, acestea întărind ţesuturile şi menţinîndu-le sănătoase, prevenind astfel apariţia varicelor. Evitaţi consumul de alimente prelucrate, precum şi alimentele care dilată şi obosesc celulele (lactatele, zahărul, pîinea, sarea, cartofii prăjiţi, alcoolul şi cafeaua). Ananasul conţine un produs chimic natural (bromelină) care poate trata varicele. Ceapa, merele şi ceaiul negru contribuie şi ele la prevenirea apariţiei varicelor, prin conţinutul de chercetină, o substanţă antiinflamatorie. Asadar, consumaţi cît mai multe fructe cum ar fi fructe de pădure, cireşe sau citrice, pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina C şi de bioflavanoizi. Nu evitaţi usturoiul şi ceapa, cerealele integrale, fasolea, mazărea, pentru că fibrina din aceste legume contribuie la scăderea presiunii din interiorul venelor varicoase. Mîncaţi multe stafide, struguri, nuci, smochine, curmale şi peşte. Reduceţi consumul de carne roşie şi grăsimi pentru a nu agrava simptomele varicelor. Se spune că patru kiwi pe zi sau un grepfruit pe stomacul gol reduc simţitor şansele de a face varice. Fitoterapeuţii mai spun că, de două ori pe an, timp de o lună, dacă avem predispoziţie la varice, să bem de trei ori pe zi ceai din frunze de pătrunjel. Nu în ultimul rînd, trebuie să ţinem cont că o hidratare corespunzătoare (minimum 2 litri de apă pe zi), plus o dietă bogata în fibre, cu evitarea prăjelilor şi a mîncărilor picante, ajută la pastrarea vaselor sănătoase.
Măsuri simple pentru a preveni varicele
• evitaţi statul prea mult în picioare, mai ales în poziţii fixe
• evitaţi să staţi mult timp cu genunchii îndoiţi sau cu picioarele încrucişate
• evitaţi pantalonii strîmţi pe corp şi şosetele cu elastic strîmt
• purtaţi ciorapi elastici numai cu avizul medicului. Ciorapii antivarice se găsesc în farmacii şi se cumpără pe baza unei prescripţii medicale, în funcţie de gradul insuficienţei venoase de care suferă pacientul.
• dormiţi numai în picioarele goale, nu în ciorapi, mai ales elastici
• îmbrăcămintea trebuie să fie mai largă ca de obicei şi lejeră , încălţămintea să fie comodă, cu tocurile de maximum 5 cm, evitîndu-se cizmele strînse pe picior
• tropăitul şi depunerea de eforturi mari sînt interzise
• rezolvaţi constipaţia
• staţi 10 minute pe zi cu picioarele mai sus decît capul
• faceţi cît mai multă mişcare: plimbări, jogging sau exerciţii fizice speciale pentru picioare
• masaţi-vă tălpile şi picioarele în sensul circulaţiei de întoarcere a sîngelui. Folosiţi spirt cu camfor sau rozmarin
• zilnic, faceţi duşuri uşoare reci şi mergeţi cîteva minute în vîrful degetelor.
• nu expuneţi varicele la soare puternic, aplicaţi creme protectoare
• renunţaţi la lift, urcaţi pe scări
• înălţaţi puţin patul în dreptul picioarelor, pe durata nopţii
• acordaţi o mare atenţie greutăţii corporale, pentru a nu supune picioarele unui efort de susţinere prea mare
• renunţaţi la ţigări, orice tratament nu are efect, dacă fumaţi.
SURSA: http://www.monitorulexpres.ro
In weekend se zambeste la maxim!
Un pusti intra in
farmacie si
intreaba:
-Aveti prezervative?
-In primul rand, ii raspunde farmacista enervata, prezervativele nu sunt pentru copii si in al doilea rand sa-i spui tatalui tau sa vina singur sa si le cumpere pentru ca sunt de diferite marimi!
La care pustiul raspunde:
-In primul rand prezervativele nu sunt pentru copii, ci sunt impotriva copiilor, iar in al doilea rand nu o sa-i spun nimic lui tata pentru ca sunt pentru mama, care pleaca in delegatie si nu are cum sa stie marimea... inca.
-Aveti prezervative?
-In primul rand, ii raspunde farmacista enervata, prezervativele nu sunt pentru copii si in al doilea rand sa-i spui tatalui tau sa vina singur sa si le cumpere pentru ca sunt de diferite marimi!
La care pustiul raspunde:
-In primul rand prezervativele nu sunt pentru copii, ci sunt impotriva copiilor, iar in al doilea rand nu o sa-i spun nimic lui tata pentru ca sunt pentru mama, care pleaca in delegatie si nu are cum sa stie marimea... inca.
Nasterile sunt de trei tipuri:
1) spontane - cand nevasta naste la o luna dupa casatorie.
2) tardive - cand naste nevasta la doi ani de la moartea sotului.
3) extrauterine - cand naste servitoarea.
Un tâmplar şi un beţiv mor în aceeaşi zi şi ajung în rai, în faţa lui Dumnezeu, care le spune:
Tâmplarule, tu mergi la tâmplarie, iar tu, beţivule, mergi la bar.
Tâmplarul sare în sus de nervi, că el a lucrat toata viaţa, şi-l întreabă pe Dumnezeu de ce l-a trimis la atelier.
La care Dumnezeu îi răspunde:
- Când îţi dădeai cu ciocanul peste degete, spuneai "Dumnezeul mă-tii". Dar beţivul, când bea,
zicea "Doamne ajută"!!!
Soţia îşi întreabă soţul:
- Dragule, ce-ţi place mai mult la mine: trupul meu perfect, sau faţa mea gingaşă?
Soţul răspunde: Simţul umorului!
Vasile şi Maria mergeau în fiecare an să vadă spectacolul de Ziua Aviaţiei şi în fiecare an
Vasile era tentat să se plimbe cu elicopterul, dar de fiecare dată primea acelaşi răspuns de la Maria:
- Vasile, ai înnebunit, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.
S-a întamplat mai mulţi ani la rând şi, anul acesta, Vasile a decis: - Marie, fac 70 de ani, nu ştiu cât mai trăiesc şi poate este ultima şansă.
- Ioane, tot tembel ai rămas, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.
Pilotul elicopterului a auzit discuţia şi a venit cu o propunere:
- Pentru că este Ziua Aviaţiei, astăzi vă fac o reducere semnificativă, amândoi la preţ de unul.
Iar dacă pe parcursul zborului nu scoateţi nici un cuvânt, pur şi simplu nu îmi daţi nici un ban.
De îndată ce a decolat de pe pistă, pilotul a început tot felul de manevre riscante, coborâri aproape de sol...nici un sunet, întoarceri... nici un sunet, răsuciri...nici un sunet. După aterizare, pilotul se întoarce către Vasile şi îi spune: Sunteţi tari, dom'le, nici un sunet, am rămas impresionat...
Vasile, livid la faţă, găseşte puterea să îngâne :
- Eu... am vrut să zic ceva când a căzut Maria , dar totuşi 5000 de lei rămân 5000 de lei.
O femeie merge la un chirurg plastician:
- Domnule doctor, puteţi să-mi faceţi un nas mai mic şi mai frumos?
La care chirurgul răspunde:
Doamnă, din ce aveţi dumneavoastră, vă fac şi 3!
La Ministerul Muncii si Protectiei Sociale:
-Domnule ministru, telefonistei noastre de la centrala i-a slabit aproape complet auzul. Ce vreti, dupa atatia ani...
-Mut-o la Departamentul de Negocieri cu Sindicatele sau la ghiseul de reclamatii.
1) spontane - cand nevasta naste la o luna dupa casatorie.
2) tardive - cand naste nevasta la doi ani de la moartea sotului.
3) extrauterine - cand naste servitoarea.
Un tâmplar şi un beţiv mor în aceeaşi zi şi ajung în rai, în faţa lui Dumnezeu, care le spune:
Tâmplarule, tu mergi la tâmplarie, iar tu, beţivule, mergi la bar.
Tâmplarul sare în sus de nervi, că el a lucrat toata viaţa, şi-l întreabă pe Dumnezeu de ce l-a trimis la atelier.
La care Dumnezeu îi răspunde:
- Când îţi dădeai cu ciocanul peste degete, spuneai "Dumnezeul mă-tii". Dar beţivul, când bea,
zicea "Doamne ajută"!!!
Soţia îşi întreabă soţul:
- Dragule, ce-ţi place mai mult la mine: trupul meu perfect, sau faţa mea gingaşă?
Soţul răspunde: Simţul umorului!
Vasile şi Maria mergeau în fiecare an să vadă spectacolul de Ziua Aviaţiei şi în fiecare an
Vasile era tentat să se plimbe cu elicopterul, dar de fiecare dată primea acelaşi răspuns de la Maria:
- Vasile, ai înnebunit, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.
S-a întamplat mai mulţi ani la rând şi, anul acesta, Vasile a decis: - Marie, fac 70 de ani, nu ştiu cât mai trăiesc şi poate este ultima şansă.
- Ioane, tot tembel ai rămas, 5000 de lei sunt totuşi 5000 de lei.
Pilotul elicopterului a auzit discuţia şi a venit cu o propunere:
- Pentru că este Ziua Aviaţiei, astăzi vă fac o reducere semnificativă, amândoi la preţ de unul.
Iar dacă pe parcursul zborului nu scoateţi nici un cuvânt, pur şi simplu nu îmi daţi nici un ban.
De îndată ce a decolat de pe pistă, pilotul a început tot felul de manevre riscante, coborâri aproape de sol...nici un sunet, întoarceri... nici un sunet, răsuciri...nici un sunet. După aterizare, pilotul se întoarce către Vasile şi îi spune: Sunteţi tari, dom'le, nici un sunet, am rămas impresionat...
Vasile, livid la faţă, găseşte puterea să îngâne :
- Eu... am vrut să zic ceva când a căzut Maria , dar totuşi 5000 de lei rămân 5000 de lei.
O femeie merge la un chirurg plastician:
- Domnule doctor, puteţi să-mi faceţi un nas mai mic şi mai frumos?
La care chirurgul răspunde:
Doamnă, din ce aveţi dumneavoastră, vă fac şi 3!
La Ministerul Muncii si Protectiei Sociale:
-Domnule ministru, telefonistei noastre de la centrala i-a slabit aproape complet auzul. Ce vreti, dupa atatia ani...
-Mut-o la Departamentul de Negocieri cu Sindicatele sau la ghiseul de reclamatii.
vineri, 16 mai 2014
Dimineti cu...cai
Scuturat de nori si imbujorat de flacara rasaritului,cerul isi ia adio de la ultima stea si trimite luna la culcare.
Miroase a iarba uda. Streasina isi stoarce ultimele picaturi ale ploii de peste noapte. E o liniste de-ti poti auzi sufletul cum respira multumirea ca inca o zi se naste. Arunc o privire in curtea vecinului,nu ca as dori sa vad daca-i mai traieste capra...ci sa vad ce face manzul cu stea in frunte.Sta cuminte pe gramada de paie,langa mama lui si ma priveste cu ochii lui blanzi. Pai asta inseamna ca e musai sa-i faca o poza,nu de alta dar cand o fi mare sa aiba si el amintire in albumul de familie. Pupaza se aseaza pe gard si ma priveste curioasa.Undeva,in gradina,ciocanitoarea bate toaca. Ma simt copil venit in vacanta la bunici si bucuria ma ia de mana si ma aduce aici sa-ti arat si tie celui ce vei poposi pe blogul meu, minunile din lumea mea
Miroase a iarba uda. Streasina isi stoarce ultimele picaturi ale ploii de peste noapte. E o liniste de-ti poti auzi sufletul cum respira multumirea ca inca o zi se naste. Arunc o privire in curtea vecinului,nu ca as dori sa vad daca-i mai traieste capra...ci sa vad ce face manzul cu stea in frunte.Sta cuminte pe gramada de paie,langa mama lui si ma priveste cu ochii lui blanzi. Pai asta inseamna ca e musai sa-i faca o poza,nu de alta dar cand o fi mare sa aiba si el amintire in albumul de familie. Pupaza se aseaza pe gard si ma priveste curioasa.Undeva,in gradina,ciocanitoarea bate toaca. Ma simt copil venit in vacanta la bunici si bucuria ma ia de mana si ma aduce aici sa-ti arat si tie celui ce vei poposi pe blogul meu, minunile din lumea mea
sâmbătă, 26 aprilie 2014
Puterea obiceiurilor de zi cu zi
Cum sa-ti dezvolti ritualuri zilnice puternice si energizante
Sa recunoastem: cei mai multi dintre noi se lupta pentru a-si imbunatati unele aspecte ale stilului de viata, fie ca este vorba de a sta mai mult in aer liber, de a se hrani corect, de a renunta la obiceiuri negative sau de a incepe un proiect la care tin.
De ce cateodata vointa nu e de ajuns...
Citeste continuarea la http://www.terrana-ecovillage. ro/?p=791
Sa recunoastem: cei mai multi dintre noi se lupta pentru a-si imbunatati unele aspecte ale stilului de viata, fie ca este vorba de a sta mai mult in aer liber, de a se hrani corect, de a renunta la obiceiuri negative sau de a incepe un proiect la care tin.
De ce cateodata vointa nu e de ajuns...
Citeste continuarea la http://www.terrana-ecovillage.
Vindecarea prin alimentatie
Imagineaza-ti ca prepari o ciorba in care pui ingrediente nepotrivite,oare va fi mancata sau este sortita din start sa fie aruncata? Asa este si corpul tau,daca nu-i dai ce are nevoie foarte curand se va degrada si il vei pierde.Angiogeneza este procesul de dezvoltare a vaselor sanguine in conditii
normale sau patologice. Dezechilibrele in angiogeneza – prea putine sau
prea multe vase de sange dezvoltate anormal – cauzeaza o multime de
boli, inclusiv TOATE formele de cancer.
Un film subtitrat in romana despre mancarea potrivita pentru infometarea cancerului (o alimentatie sanatoasa trateaza de fapt orice boala):
http://adeladobran.ro/ wordpress/?p=217 DA CLICK AICI!
Te invit sa lecturezi ceva care poate te va face sa-ti schimbi optica!
Un film subtitrat in romana despre mancarea potrivita pentru infometarea cancerului (o alimentatie sanatoasa trateaza de fapt orice boala):
http://adeladobran.ro/
Te invit sa lecturezi ceva care poate te va face sa-ti schimbi optica!
sâmbătă, 19 aprilie 2014
Happy Easter! Paste fericit!
Pentru toti cei care ma citesc, Paste cu pace,belsug,dragoste de aproape si bunatate!
Am adus ouale pictate de mine sa le impart cu voi si virtual la ora 12 sa ciocnim spunand''Hristos a inviat!"
Am adus ouale pictate de mine sa le impart cu voi si virtual la ora 12 sa ciocnim spunand''Hristos a inviat!"
joi, 17 aprilie 2014
Thursday, the day of Jesus' betrayal(joia mare)
Tradat de noi,salvat de Dumnezeu,ne-a iubit pana la sacrificiu! Adu-ti aminte macar in ajunul Pastelui de gestul lui!
Click here to see the movie!Click pe acest lik sa revezi filmul Iisus din Nazaret!
miercuri, 16 aprilie 2014
Taceri ploioase
Astazi ma strabat tacerile si trec in suvoaie prin mine,se scurg pe burlanul casei,intra adanc in pamant,printre bulbi de zambile si lalele.Vor astepta acolo un soare sa le infloreasca in vorbe
sâmbătă, 12 aprilie 2014
Reţeta budistă, veche de 5.000 de ani, care poate vindeca orice boală
Preparare:
Adaugă 350 de grame de usturoi într-un borcan de sticlă.
Toarnă 220-250 de grame de alcool de 95-96 de grade.
AVERTISMENT!
Alcoolul nu trebuie să conţină alte substanţe ca metanol.
Închide ermetic borcanul şi pune-l în frigider 10 zile.
În a 11-a zi, filtrează conţinutul.
Lichidul rezultat se pune înapoi în borcan.
Se mai ţine la frigider încă 2 zile.
Alcoolul nu trebuie să conţină alte substanţe ca metanol.
Închide ermetic borcanul şi pune-l în frigider 10 zile.
În a 11-a zi, filtrează conţinutul.
Lichidul rezultat se pune înapoi în borcan.
Se mai ţine la frigider încă 2 zile.
TRATAMENT
După această perioadă, remediul este gata pentru a fi folosit.
Picăturile se iau cu lapte sau apă, înainte de masă, după cum urmează:
După această perioadă, remediul este gata pentru a fi folosit.
Picăturile se iau cu lapte sau apă, înainte de masă, după cum urmează:
NUMĂR DE PICĂTURI
Ziua 1 - Mic dejun 1/ Prânz 2/ Cină 3
Ziua 2 - Mic dejun 4/ Prânz 5/ Cină 6
Ziua 3 - Mic dejun 7/ Prânz 8/ Cină 9
Ziua 4 - Mic dejun 10/ Prânz 11/ Cina 12
Ziua 5 - Mic dejun 13/ Prânz 14/ Cină 15
Ziua 6 - Mic dejun 16/ Prânz 17/ Cină 18
Ziua 7 - Mic dejun 12/ Prânz 11/ Cină 10
Ziua 8 - Mic dejun 9/ Prânz 8/ Cină 7
Ziua 9 - Mic dejun 6/ Prânz 5/ Cină 4
Ziua 10 - Mic dejun 3/ Prânz 2/ Cină 1
Ziua 11 - Mic dejun 15/ Prânz 25/ Cină 25
Ziua 12 - Mic dejun 25/ Prânz 25/ Cină 25
Continuă cu 25 de picături de trei ori pe zi, până termini întreaga cantitate.ACEASTA TERAPIE SE POATE FACE DOAR O DATĂ LA 5 ANI!
Vindecă următoarele boli:
Miocardul
Arteroscleroza
Sinuzita
Hipertensiunea
Bolile de plămâni
Artrita şi reumatismul
Afecţiunile de vedere şi de auz
Impotenţa
Lipsa de apetit
Gastrita, ulcerul şi hemoroizii
Curăţă corpul de grăsimi şi pietre
Imbunataeste metabolismul şi venele vor redeveni elastice
“Toteste” cheagurile de sânge
Reglează greutatea corporală
Absoarbe tumorile interne şi externe
SURSA:http://euforia.tv/
vineri, 11 aprilie 2014
miercuri, 9 aprilie 2014
Triada motivationala
Scris de Alec Blenche
Ma fascineaza si ma atrage natura salbatica, neatinsa, neinteleasa. Simt ca daca m-as pierde in ea as fi salvat, as putea sa uit de lume si lumea de mine, as putea sa dorm si sa ma trezesc. In adanc cu totii tanjim dupa natura , dupa verde dupa iarba si copaci. Probabil ca de-aia ne construim parcuri si gradini zoologice, botanice si de alte feluri crezand ca astfel putem aduce un strop de natura in viata noastra.
Animalele din salbaticie inca traiesc dupa regulile naturii asa cum ar trebui sa o facem si noi. Ele nu mananca niciodata mai mult decat au nevoie si nu se angajeaza in activitati fara sens. In fapt toate animalele de pe pamant incluzand aici omul au fost dotate cu un program de baza de supravietuire pe pamant. Un program principal numit de doctorii Douglas Lisle si Alan Goldhamer in cartea lor revolutionara „Capcana placerii” – triada motivationala.
Dar in ce consta mai exact aceasta trida motivationala? …. ea este compusa din cei trei factori care se asigura ca orice specie de animal va reusi intuitiv sa supravietuieasca reactionand intuitiv la acesti trei factori:
- Cautarea placerii – ce inseamna placere atat pentru oameni cat si pentru animale ? – este simplu mancare si sex… sau cum am vazut un comentariu ..in cazul barbatilor este invers sex si mancare. Si astfel prin prima latura a triadei prin satisfacerea acestor placeri practic ne asiguram propagarea speciei cat si supravietuirea prin nevoia si placerea de a manca.
- Evitarea durerii - este iar o latura destul de clara a omului. Nimanui nu-i place sa sufere…binenteles cu anumite exceptii care vin din denaturarea psihica a unora. In natura insa, orice vietate incearca sa evite durerea. Astfel, evitand durerea instinctul de aparare , de protejare este mult mai efectiv.
- Conservarea energiei – asta ar insemna sa facem tot ce am scris mai sus cu un efort cat mai mic, folosind cat mai putina energie. Astfel triunghiul acesta se inchde perfect iar animalele si omul reusesc de mii de ani sa supravietuiasca.
Ce s-a intamplat defapt, este ca aceste instincte de baza active in noi si care ne-au ajutat de mii de ani sa supravietuim nu mai pot face fata lumii moderne, o lume a excesului si a consumismului. Unii dintre noi au gasit si gasesc in continuare metode eficiente de a scurt-circuita sistemul natural, de a gasi scurtaturi care duc direct catre satisfacerea acestor nevoi si placeri si astfel apare excesul si nevoile de nestapanit, atasamentul si degradarea.
Lumea in care traim nu mai promoveaza supravietuirea si sanatatea ci satisfactia imediata si excesul. Suntem antrenati sa ne dorim mai mult si mai mult si altceva si altceva suntem sclavii acestor placeri materiale. Mancarurile artificiale, nenaturale pline de carbohidrati rafinati, faina alba procesata, zaharuri rafinate si toate produsele incarcate cu fel si fel de chimicale si alte minuni ne stimuleaza hormonii de tip dopamina si serotonina ..creand o senzatie artificiala de placere ..care dureaza putin si apoi cand efectul dispare simti iar nevoia de a te stimula si iar mananci si tot asa…
Pe langa asta, stomacul nostru este echipat cu senzori care ne indica cat de plin este si cat de mult el se poate intinde pentru a primi hrana. Astfel in momentul in care mancam o cantitate de 500 gr de hrana cruda, vie, stomacul ne transmite ca este plin si nu se mai poate exapanda generand senzatia de satietate. In cazul aceleiasi cantitati de mancare dar gatita senzorii transmit ca numai jumatate din capacitatea stomacului este plina iar in cazul in care mancam uleiuri sau grasimi, undeva la 20% este procentul din stomac care se umple. Astfel prin denaturarea alimentelor, corpul este total indus in eroare iar toate mecanismele sale complexe de aparare si promovare a sanatatii sunt inutile.
Consecinte
Ce inseamna asta ? ce consecinte apar? …le observam uitandu-ne in jurul nostru, la copii si la bolile ingrozitoare aparute in ultimii ani si care cresc intr-un mod ametitor.. ADHD, Autism, diabet juvenil, obezitate, diferite forme de cancer si multe altele..
La batranii nostrii care desi traiesc mai mult decat in urma cu 50 de ani, majoritate mor de boli degenerative si sufera cumplit in ultimii ani de viata..Alzheimer, Osteoporaza, Scleroza Multipla, multiple forme de cancer si altele…
La noi, care desi poate momentan nu suferim de vreo boala de care sa fim constienti, prin modul nostru de viata suntem victime sigure si ne indreptam in fuga spre un final nedorit.
Pe langa faptul ca ne distrugem sanatatea, avem grija sa distrugem si natura si tot ce este mai frumos in ea, pentru ca felul modern de alimentatie are un impact ecologic mult mai mare decat il au asupra sa toate industriille si toate masinile de pe pamant.
Ne distrugem spiritual si emotional. Atasamentul si excesul alimentar devine un drog care ne amorteste si ne ingroapa toate celelalte simturi. Astfel ajungem sa credem ca iesitul in natura nu are sens fara gratar si bere iar sarbatorile religioase, spirituale evolueaza in jurul sacrificiilor de animale, a bauturii si noptilor lungi cu multa mancare si galagie.
Solutia
Atunci solutia poate ar fi sa ne intoarcem la baza. Sa dam un reset mancarurilor procesate, nenaturale. Sa ne invatam copii de mici sa iubeasca fructele si legumele. Sa traim mai mult in legatura cu natura si cu Dumnezeu decat cu televizorul si cu traditia.
Avem acum motode moderne de a examina si a identifica tot felul de nutrienti si elemente din mancaruri. Acesta e un lucru minunat si care ajuta foarte mult intr-o evolutie necesara si normala a umanitatii. Dar pana la urma, nu putem trai calculand fiecare gram de nutrient din alimente, pana la urma trebuie sa ne redescoperim si sa mancam pentru a trai , sa mancam ce este natural si gustos, ce este in sezon si mai ales ce este neprocesat. Asta este hrana lasata de Dumnezeu si asta ar trebui sa fie mancarea nostra.
Dumnezeu cand a creat omul i-a creat si mancarea necesara pentru a supravietui si a evolua. Asta este motivul pentru care nu avem gheare si colti, nu avem coada si patru picioare, nu avem sange acidic si intestinele scurte, mestecam lateral si ne place culoarea verde.
Viata in roz e o senzatie creata artificial de cei care castiga bani de pe urma bolilor si a dependentelor noastre. Viata nu trebuie sa fie roz, trebuie sa fie verde, viata trebuie sa fie verde viu!
Astept parerile voastre, aici invatam impreuna!http://viataverdeviu.ro
duminică, 6 aprilie 2014
Nu ratati!
INVITAȚIE la gala Spring SuperBlog 2014
By Echipa SuperBlog On · Add Comment
Dragii
noștri, până se acordă și ultimele note și aflăm împreună clasamentul
final, avem un anunț important: pentru week-end-ul viitor v-am făcut
program, așa că abia așteptăm să vă (re)vedem, dacă vă face plăcere
Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 18, Doctor Deco,
sponsor al competiției, vă invită la un workshop de aranjamente pentru
masa de Paște, la magazinul din str. Blănari nr. 12 (Centrul Vechi din
București). Pentru final, v-a pregătit și o surpriză.
În aceeași zi, de la ora 22, sunteți așteptați la SuperBlog Party în Spice Club, pe Calea Victoriei nr. 21-23 (lângă Poliția Capitalei)
Duminică, 13 aprilie, de la ora 13,
hotel NH Bucharest din Bd. Mircea Vodă nr. 21, sector 3, București, va
găzdui Gala Spring SuperBlog 2014 în restaurantul aflat la mezanin.
Totodată, Hotelul NH Bucharest, sponsor al competitiei, vă oferă găzduire pentru noaptea de 12-13 aprilie, în limita locurilor disponibile.
Așteptăm confirmările voastre până vineri, 11 aprilie, ora 12, la adresa superblog@swissplan.biz. Accesul
este permis numai pe baza confirmărilor prealabile. Vă rugăm să ne
confirmați participarea explicit, pentru fiecare dintre evenimentele de
mai sus. De asemenea, vă rugăm să precizați dacă aveți nevoie de cazare
și dacă veniți însoțit(ă). Invitația este valabilă pentru două persoane
și se adresează tuturor bloggerilor, sponsorilor si partenerilor Spring
SuperBlog 2014.
Gala de premiere Spring SuperBlog 2014 va fi transmisă live de RadioLynx.ro
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!
sâmbătă, 29 martie 2014
Drumul catre tine
E vremea sa tulbur noaptea, cazuta in deruta cetii
mele si a toamnei. Scrijelesc un gand cu tocul de la pantof, exact pe urma
lasata de vorbele tale. Semne de punctuatie cad bolovanos pe asfalt si fac
frunzele ratacite sa sosoteasca-n intuneric. Ceva din mine te cearta cu toata
vehementa de care este in stare o tacere. Trantesc cu putere usa dintre noi si
jur sa arunc cheia in primul canal. Doar o mata zgribulita se sperie, lovisem
un pet jigarit si strivit. Pasii mei de abia mai tin pasul cu galopul inimii. Respir
adanc, aproape ca inhalez negrul unui cer uitat de stele. Am ajuns. Mana, palida
de frica, schiteaza un ciocanit. Usa se deschide si o fanta de lumina rupe nesiguranta beznei. Iti
sar de gat si ma pierd intr-un "te iubesc"epuizant.
A Romanian citizen,could change the world with his inventions, but no financier!
Ideea asigurarii independentei energetice a tarii pare a fi infaptuita deja de un moldovean. Dumitru Gabriel Gavrilas
sustine ca a creat un dispozitiv care produce energie din nimic si, mai
mult, ca a inventat masina care nu are nevoie de alimentare. Din
pacate, Gavrilas nu are si banii necesari pentru a-si promova inventiile.
A facut de toate, s-a oprit la inventica
Inventatorul moldovean este originar din Neamt, dar s-a stabilit la Onesti. Nimic din trecutul sau nu pare insa sa-l indice drept romanul care ar putea revolutiona lumea si ar schimba bazele fizicii. A lucrat la combinatul petrochimic Borzesti ca pompagiu, mecanic de intretinere si operator chimist. Apoi a devenit fierar-betonist si a lucrat la Casa Poporului. A ajuns la fabrica Letea din Bacau, unde a devenit inalbitor de celuloza.
Dupa Revolutie, atras de mirajul Vestului, a plecat in strainatate.
Pana la statutul de inventator, Gavrilas a mai parcurs cateva etape. A mai facut comert o perioada, dupa care a devenit taximetrist in Onesti si Bacau. Pentru ca in tara nu-i mai mergea nimic bine, a plecat din nou in strainatate.
Independenta energetica, prima tinta
Inventia in cauza este „o instalatie de generare a energiei electrice care foloseste apa in circuit inchis, cu presiune de aer”. Principiul utilizarii unei forte pentru a genera energie electrica, fie ea si apa, este vechi, dar Gavrilas spune ca sistemul sau este revolutionar.
Masina care-si produce propria energie de consum
Dupa ce a rezolvat problema energiei electrice, Gavrilas s-a orientat spre zona transporturilor si a identificat modalitatea prin care nu vom mai fi afectati de cresterea preturilor la benzina: masina care isi produce singura energie.
Daca ar avea bani, ar schimba lumea
Asadar, un adevarat perpetuum mobile care nu ia in calcul nici macar faptul ca energia produsa este mai mica decat cea consumata. Inventatorul moldovean sustine insa ca merge, iar singurul lucru care-l impiedica sa dea o lovitura crunta furnizorilor de hidrocarburi este lipsa banilor pentru a construi prototipul.
Pasiunea pentru inventica l-a determinat pe Gavrilas sa mearga mai departe, tot pe hartie, si sa-si imagineze sisteme revolutionare care n-au mai trecut nimanui prin cap.
A facut de toate, s-a oprit la inventica
Inventatorul moldovean este originar din Neamt, dar s-a stabilit la Onesti. Nimic din trecutul sau nu pare insa sa-l indice drept romanul care ar putea revolutiona lumea si ar schimba bazele fizicii. A lucrat la combinatul petrochimic Borzesti ca pompagiu, mecanic de intretinere si operator chimist. Apoi a devenit fierar-betonist si a lucrat la Casa Poporului. A ajuns la fabrica Letea din Bacau, unde a devenit inalbitor de celuloza.
Dupa Revolutie, atras de mirajul Vestului, a plecat in strainatate.
„Am plecat in Germania, unde am lucrat ce am gasit, adica in agricultura, lacatus mecanic etc. Intors in patrie, am deschis un SRL si am facut comert. Apoi am plecat la Istanbul, unde am lucrat comisionar”, povesteste Dumitru Gabriel Gavrilas.Spalatoriile auto inspira geniul creator
Pana la statutul de inventator, Gavrilas a mai parcurs cateva etape. A mai facut comert o perioada, dupa care a devenit taximetrist in Onesti si Bacau. Pentru ca in tara nu-i mai mergea nimic bine, a plecat din nou in strainatate.
„Am plecat in Italia, unde am lucrat pe stunguri, freze, masini automate de debitat, lacatus mecanic si, ultima oara, la o spalatorie auto de unde m-am inspirat pentru prima inventie”, explica inventatorul.Prima sa inventie, cea inspirata de spalarea masinilor italienilor, a capatat contur in 2012 si a fost inregistrata anul trecut la OSIM. Gavrilas sustine ca proiectul este realizabil, dar ca nu gaseste finantatori care sa realizeze macar prototipul dispozitivului ce poate schimba lumea.
Independenta energetica, prima tinta
Inventia in cauza este „o instalatie de generare a energiei electrice care foloseste apa in circuit inchis, cu presiune de aer”. Principiul utilizarii unei forte pentru a genera energie electrica, fie ea si apa, este vechi, dar Gavrilas spune ca sistemul sau este revolutionar.
„Eu doar am gasit alta modalitate de a crea presiunea necesara apei, pentru a reusi sa actioneze turbina hidraulica. Trebuie stiut faptul ca aceasta instalatie poate fi construita pe diverse marimi sau forme si, la nevoie, poate fi dezasamblata si dusa la munte, la mare, in Spania etc.”, sustine Dumitru Gavrilas.Asadar, ideea venita in spalatoria italiana a fost aceea de a crea o turbina electrica la purtator, adica de a oferi independenta energetica.
Masina care-si produce propria energie de consum
Dupa ce a rezolvat problema energiei electrice, Gavrilas s-a orientat spre zona transporturilor si a identificat modalitatea prin care nu vom mai fi afectati de cresterea preturilor la benzina: masina care isi produce singura energie.
„A doua inventie se refera la o instalatie de alimentare pentru autovehicule, care creeaza autonomie totala, mai precis nu mai e nevoie sa treci pe la benzinarie sau pe la priza de curent electric. Pe scurt, autovehiculul isi produce singur energia de care are nevoie pentru a putea sa circule”, explica inventatorul.Si aceasta descoperire revolutionara a fost inregistrata la OSIM iar in Buletinul institutiei sunt dezvaluite si amanunte. Instalatia se foloseste de un electromotor, alimentat de un generator care alimenteaza, in acelasi timp, si un acumulator.
Daca ar avea bani, ar schimba lumea
Asadar, un adevarat perpetuum mobile care nu ia in calcul nici macar faptul ca energia produsa este mai mica decat cea consumata. Inventatorul moldovean sustine insa ca merge, iar singurul lucru care-l impiedica sa dea o lovitura crunta furnizorilor de hidrocarburi este lipsa banilor pentru a construi prototipul.
Pasiunea pentru inventica l-a determinat pe Gavrilas sa mearga mai departe, tot pe hartie, si sa-si imagineze sisteme revolutionare care n-au mai trecut nimanui prin cap.
„A treia inventie va fi publicata in februarie anul viitor si functioneaza tot cu apa si aer in circuit inchis, doar ca solutiile tehnice sunt mai variate. Daca prima continea doar 5 desene, aceasta din urma contine 12. O varianta constructiva poate folosi o solutie chimica pentru a crea presiunea necesara apei pentru a actiona turbina hidraulica. O alta varianta foloseste o butelie de azot”, explica Dumitru Gavrilas.Sursa: 7est.ro(http://www.caplimpede.ro/)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)